Seier i nervepirrende toppkamp. – Storhamar

Seier i nervepirrende toppkamp.

I kveld var det duket for et realt toppoppgjør i Boligpartner Arena. To lag med medaljeambisjoner møttes til dyst. Molde hadde tatt turen over til Hamar, og dette var på forhånd ventet å bli vår tøffeste test så langt i sesongen. Noe som skulle vise seg å stemme godt.

Det er to lag som er kjent for å holde et høyt tempo, og dette viste seg tydelig fra start. Begge lag kjørte raskt etter i ankomst, og hadde flere gode kombinasjoner der de spilte ut hverandres forsvar. Lagene fulgte hverandre tett i første halvdel av omgangen og vekslet på å lede med ett mål. Bortelagets keeper Ine K. Stangvik kom godt i gang, og hadde flere kvalifiserte redninger.

I perioden fra femten til drøye tjuetre minutter kobler Molde et godt grep om kampen og Mathilde Rivas-Toft viser seg frem med fem scoringer på rekke. Vårt forsvar sliter litt, og lykkes ikke helt med verken press eller samhandling, og angrepsspillet blir litt for hektisk. Molde tilriver seg en ledelse på 12-9, men mister litt momentum mot slutten av omgangen og Storhamar klarer å knappe innpå med et par mål før pausesignalet går.

I andre omgang veksler det enormt. Storhamar får en fin start, og klarer å utligne før det igjen blir litt for mye enkle skudd og raske avslutninger. Dette gir Molde muligheten til å kjøre fart, og de scorer tre raske mål. Det kan virke som Storhamar i denne perioden blir litt for utålmodige og overivrige i sitt spill. Molde er gode til å bruke tid, sette opp gode angrep og finne åpninger i Storhamars forsvar.

Molde har muligheten til å gå opp i 16-12, men en angrepsfeil gir Maja Jakobsen mulighet i ankomsten. Denne lar hun ikke gå fra seg. Et par gode redninger og påfølgende kontringsballer fra Stine Lidèn så er igjen Storhamar ajour.

Det skulle vise seg å bli enda et par lignende perioder der Molde går opp i tremålsledelse før Storhamar kjemper seg tilbake. Det viser seg imidlertid vanskelig å komme foran i målprotokollen. Begge lag har sine svært gode angrep, mens det deretter sniker seg inn noen enkle feil.

Tonje Enkerud viser frem noen helt fantastiske prestasjoner fremover i banen, og Stine Lidèn får noen flere redninger bakover. De er begge medvirkende til at Storhamar hele veien holder seg inne i kampen. Guro Nestaker har litt utur og setter flere knallharde skudd i treverket. Hun gir seg heldigvis ikke, og finner til slutt nettmaskene igjen.

På stillingen 20-21 etter femti spilte minutter mister Molde en enkel ball i angrep og Storhamar lar ikke muligheten til utligning gå fra seg. I påfølgende angrep sitter forsvaret, Lidèn får en redning og Kristin Venn får løpe inn 22-21. Endelig, sett med gule og blå øyne, er vi igjen i ledelsen.

De siste ti minuttene finner jentene bedre ut av sitt forsvarsspill og Lidèn tar frem noen suverene redninger når det gjelder som mest. Molde blir litt for ivrige i sitt angrepsspill, og gjør flere feilvurderinger. Vi beholder roen og slipper ikke inn flere mål. Det ender med en deilig seier 24-21.

Det ble en kamp mellom to gode lag, der vi trekker det lengste strået til slutt. Vi viser god moral, bevarer roen helt til slutt, og innkasserer nok en gang to poeng.

Nå venter Sola i cupen, på bortebane 28.10.