Gårsdagens kvartfinale i NM gikk dessverre ikke slik vi hadde ønsket. Sola kjempet knallhardt, og tok seg fortjent til semifinalen, der de møter Fredrikstad.

Det startet imidlertid lovende for våre jenter. Forsvaret satt ganske bra, og tempoet fremover var slik vi ønsker å se. Både kontringer og ankomstspill fungerte, og vi tok oss raskt opp i en ledelse på 3-4 mål. En bakspillerrekke med Tonje, Cassandra og Maja sammen med våre to lynkjappe vinger ga virkelig an til en fartsfylt kamp.

Tonje styrte også etter hvert opp vårt etablerte angrepsspillet på en fin måte, og det virket som jentene hadde forholdsvis kontroll. Litt mange bomskudd, og noen enkle tekniske feil ble det, men dette så vi ikke helt mørkt på. Pauseresultatet var 12-16 til oss og målet var å gå ut i andre og fortsette der vi slapp i første.

Hva som skjedde i andre omgang er vanskelig å forklare. Sola kom i alle fall ut med en fantastisk innsats og glød. De skal ha all ære for hvordan de angrep denne omgangen. Taklingene satt, alle jobbet steinhardt i forsvar og bakspillerne, da spesielt Malin Holta og Maja Magnussen, begynte å sette ballene i mål.

Storhamar på sin side mistet fullstendig aggressiviteten bakover og slapp til altfor mange relativt upressede skudd. Når keeperne heller ikke hadde dagen ble det etter hvert svært vanskelig å holde Sola på avstand. Etter 13. minutter kontret Camilla Herrem inn 21-20 og derfra og ut fikk Sola virkelig tro på seier.

I takt med at forsvaret vårt slet tok det selvfølgelig bort muligheten for de kontringene som fungerte godt i første omgang. Det ble tungt når nærmest hvert angrep måtte starte på midten. I tillegg begynte Storhamar-jentene å falle ut av avtalene fremover i banen. Det ble for lite samspill og for mye enkeltmannsprestasjoner. Dette holder ikke mot et lag av Solas kaliber.

Tonje gjør en god kamp med mange fine aksjoner, og blir kåret til vår beste. Vi gratulerer Sola med semifinaleplassen og ønsker dem lykke til videre i kampen om en plass i Spektrum.

Vi satser på bedre takter allerede på søndag, da vi tar turen til Tønsberg for å møte Flint.