Tønsberg jenta Kristiane Stormoen ankom Storhamar før sesongen fra svenske Boden. Dessverre for oss så har vi ikke fått sett Stormoen så mye som vi hadde ønsket i gult og blått enda, og dette skyldes en langtidsskade hun har pådratt seg.

– Det er en litt spesiell type meniskskade, der den ytre menisken hadde løsnet fra rotfestet, sier Stormoen.

– Skaden skjedde på håndballtrening for en måneds tid siden. Det var egentlig ikke noe spesielt som skjedde, jeg jobbet sidelengs i forsvar, og plutselig var det noe som skjedde i kneet. Det kjentes umiddelbart litt rart og ustabilt, men det var ikke spesielt vondt, så jeg fullførte resten av håndballøkta. morgenen etter våknet jeg og skjønte at det var litt mer enn en vanlig smell, fortsetter hun.

Den nyankomne Tønsberg jenta har ikke fått så mye tid på å spille seg varm i Storhamar trøya, som bare fikk med seg 5 kamper før skaden inntraff. Stormoen som for øvrig fyller 27 år i morgen, synes det er ekstra kjipt at hun ikke har fått vist seg så mye frem for Storhamar publikummet i hennes første sesong i klubben.

– Det er utrolig kjipt. Det har føltes veldig tungt og urettferdig og jeg har vært langt nede. Jeg trivdes så utrolig godt i klubben og i gruppa, og det eneste jeg vil er å spille håndball med resten av gjengen. Man vil jo så gjerne bidra, det tror jeg alle som får denne typen skader føler på, sier hun.

Foto: Stian Bye Høgsveen

Dessverre for oss ser det ut som at Kristiane Stormoen har spilt sin siste kamp for sesongen, og det vil ta lang tid før vi kan forvente oss å se hun tilbake i den gule og blå Storhamar trøya.

– Status er at jeg opererte forrige mandag. Operasjonen var vellykket, så nå venter 12 uker på krykker og totalt 6-9 måneder med opptrening, sier Stormoen, før hun fortsetter:

– I utgangspunktet regner jeg med å være ute i 6-9 måneder fra nå. Men jeg tar en dag av gangen, og tør ikke håpe på noe før vi ser hvordan det utvikler seg. Jeg skal hvertfall legge ned alt jeg kan for at opptreningen skal gå så fort, og så bra som mulig. målet er å være fullt tilbake til neste sesong, alt før det blir en ren bonus, Forteller hun.

Langtidsskader er alltid vanskelig, men vår nye bakspiller er veldig motivert for å komme sterkere tilbake på håndballbanen.

– Skadeperioder er alltid tøffe, men jeg har aldri vært et sekund i tvil om at jeg skal komme sterkere tilbake. Jeg er veldig motivert for å legge ned en ekstremt god jobb i denne perioden, Både på det fysiske og det tekniske. Jeg gleder meg allerede til å ta på drakten og spille hjemme i Boligpartner Arena igjen, avslutter Kristiane Stormoen.