Selv om vi for øyeblikket ikke har noen spillere som representerer Storhamar i det pågående håndball EM i Danmark, så er vi fortsatt representert i mesterskapet.

25 år gamle Erling Kringsjå Skundberg fra Hamar, som jobber som plotter i Storhamar, er nå tilstede i Danmark for å gjøre den samme jobben under EM kampene.

– Jeg jobber som datajournalist for et sveitsisk firma som heter Sportsdata. Det innebærer å føre statistikk fra alle kampene i gruppe C og D. Dataene blir sendt inn til dem og solgt videre, forteller Erling Skundberg, før han fortsetter:

– Muligheten til å være med i EM kommer gjennom Storhamar. Jeg startet å plotte for dem i fjor, og skulle gjøre dette under serie- og europakamper. De som arrangerer plotting for europakampene er nettopp Sportsdata, som gjorde at jeg har tatt kurs og eksamen for å gjøre dette. Ettersom jeg ble sertifisert fikk jeg spørsmål i oktober om jeg kunne være med på EM i Trondheim. Ettersom det ble avlyst i Trondheim fikk jeg spørsmål om ta de samme kampene i Kolding, Danmark, fortsetter Skundberg.

Selv om alle EM kampene går på kveldstid, og Skundberg er ganske isolert for seg selv under mesterskapet, forteller han at han har dagene fulle av planer.

– Kampene går på kveldstid, så jeg må være i hallen fra 17-22 stort sett hver dag. Utenom dette jobber jeg 8-16 i min vanlige jobb for Siemens Healthineers. Jeg har hjemmekontor fra hotellet, så dagene blir fylt helt opp. Det kommer også noen dager med mindre kamper, da har jeg tenkt å trene og kjøre litt rundt for å bli kjent, Sier han.

Skundberg forteller videre at det å bo alene på hotellrommet i 3 uker, ikke er så annerledes fra hans vanlige hverdag hjemme i Norge.

– Hotelltilværelsen er ganske lik min vanlige hverdag, ettersom jeg har hjemmekontor i Oslo pga. Corona. Det var også litt av grunnen til at jeg kunne si ja til det, siden jeg har hjemmekontor uansett kan jeg jobbe fra Oslo, Kolding eller Trondheim, Sier Skundberg.

25 åringen fra Hamar synes det er stort og spesielt å delta i EM, men han innrømmer samtidig at han sliter litt med å få «mesterskapsfølelsen».

– Det er litt ekstra spesielt å delta i et større mesterskap. Jeg tror det også er litt ekstra spesielt nå, pga. Corona. Ettersom det er så strenge regler for å få lov til å være med på arrangementet. Det gjør det litt vanskelig å oppnå den «mesterskapsfølelsen», siden det tilnærmet ikke er tilskuere på kampene, avslutter Erling Skundberg.