Etter halvspilt sesong har vi tatt en prat med trener Kenneth Gabrielsen om sesongen så langt, og hva han tenker foran vårsesongen.

– Du har snart vært på Hamar i 6 måneder, hvordan vil du oppsummere denne perioden?

– Syns det har vært en fin periode. Tar tid og bli kjent med både spillere, teamet rundt laget , og klubben generelt. Sportslig er jeg meget fornøyd med resultatene. 10 av 10 i seriespillet betyr jo at vi har gjort noe riktig. Vi røk ut av NM borte mot Sola noe som virkelig var surt. Vi ble kjempet ut av kampen av et solid hjemmelag den kvelden. Når du driver med toppidrett må enn noen ganger tåle å tape. Det dreier seg om å reise seg så fort som mulig og bruke det for alt det er hvert i etterarbeid og videre utvikling. Ellers fikk vi en lett sportslig reise inn i gruppespillet i E-cup. Der vi slapp å spille kvalik. Administrativt var det en ekstremt krevende affære, der klubben måtte legge ned en vanvittig jobb for at vi skulle i det hele tatt se om det var forsvarlig og delta. Vil vel si vi var timer unna og måtte trekke oss. Har bare et ord og si om det. Jeg er imponert over den jobben først og fremst fra vår daglig leder samt et meget veltrimmet styre som viste en vilje til å løse ting på meget kort tid. Covid 19 har satt en stopper for ganske mye og det er del ting som er viktigere enn idrett, men her ble det lagt ned en enorm jobb for å kartlegge om dette var forsvarlig. Vi går ikke på akkord med helse og sikkerhet. Så jeg både håper og tror at den jobben som har blitt lagt ned tilsier at vi kan spille i Europe på en god og forsvarlig måte. Det er ekstremt viktig at vi kan få lov å spille ute i Europa. Vi er et lag og en klubb som ønsker å ta steg hele tiden så dette er en meget viktig arena. Så ja, er meget fornøyd med der vi står i dag. Vi har skaffet oss et fint utgangspunkt på det som skal skje inn i våren 2021.


– Du har jo vært ute av gamet en periode, hvordan er det da å gå rett inn i et topplag å sette ditt preg på tingene?

– Ja, 2 år borte fra topphåndballen føltes lenge i starten. Ble jo også en forholdvis spesiell oppkjøring. Vi fikk ikke de tøffe kampene jeg mener et lag trenger i en oppkjøring. Jeg er jo en kar som ønsker mye og vil mye og det har nok vært en stor faktor for at prestasjonene har variert veldig tror jeg. Skal ærlig innrømme at jeg følte meg rimelig rusten til tider. Kampledelse spesielt har vært så som så i perioder. I tillegg gikk jeg nok noe hardt ut når det gjelder utvikling av konseptet. Etter evalueringen vil jeg si det at det har gjort sitt at vi har variert en del i kvalitet.


– Hva tenker du nå om starten av vårsesongen?

– Nå går vi inn i en meget hektisk periode der vi skal spille mange kamper på kort tid. Noe vi gleder oss veldig til. Vi har vel 17 kamper på 65 dager. Samt x-antall reisedøgn. Dette blir meget spennende og har veldig trua på at vi kommer til å bite ifra oss både i hjemlig serier og i Europe. Vi ønsker å spille bedre håndball enn det vi har gjort tidligere i sesongen og vi skal ha mye mer fokus på prestasjon enn resultat. Toppidretten dreier seg både om gode prestasjoner og resultater. Håper og tror vi kan klare begge deler. Vil vel si vi har spilt god håndball i de fleste kampene vi har spilt. Det har vel i snitt vært en 15 til 20 minutter i hver kamp. Når vi klarer strekke de gode periodene litt lengre i alle kamper. Så kommer vi til å bli leie å ha med å gjøre for de fleste lagene vi skal møte i denne første perioden.


– Noe du har å si på tampen, Kenneth?

– Ja må vel få med at jeg er superfornøyd med tingens tilstand på Hamar. Storhamar en god klubb med et velfungerende styre og administrasjon som viser styrke når det dukker opp utfordringer. Det kreves sterke krefter for å skape utvikling. Og vil si det at vi er på rett vei. Når det gjelder spillerstallen og temaet rundt laget så er jeg selvfølgelig også meget fornøyd. Trenerteamet og helseteam jobber godt sammen og prøver hver dag å legge ting til rette for at vi skal kunne utvikle laget i riktig retning. Når det gjelder spillerstallen så er det mye kvalitet. Gleder meg alltid til å komme på jobb. Det vises en vanvittig lojalitet for det meste. Og de viser ekstremt god attitude for å bli mer profesjonelle på alt vi gjør. Jeg mener det ligger mye mer i hver eneste spiller i laget vårt, så det er masse mer å hente. Er deler av spillerne som må få frem litt mer råskap. Det vil skape en enda bedre utvikling både kortsiktig og langsiktig. Dette er noe vi jobber sammen for hver eneste dag og blir meget viktig nå i starten. Vi skal alle legge ned 100% for å skape en felles utvikling både individuelt og som lag.