Heroisk innsats mot Baia Mare. – Storhamar

Heroisk innsats mot Baia Mare.

I årets første kamp i European League ventet Badia Mare på motsatt banehalvdel. Det er et meget sterkt lag med flere landslagsspillere fra ulike land. Blant annet svenskenes linjespiller Blohm, rumenske Laslo og den sterke serbiske skytteren Kovacevic. Laget er ranket som nummer èn i turneringen, og vi var forberedt på en real utfordring. Det ble da også som ventet en meget tøff oppgave for våre jenter, men kanskje tross alt jevnere enn mange hadde trodd på forhånd.

Vi kom meget godt i gang. Stine sto som en levende vegg i målet og gikk riktig vei på omtrent hvert eneste skudd. Fremover var åpningsminuttene preget av god disiplin og tålmodighet. Vi lot ballen gå, holdt beina i gang og spilte ut rumenerne gjentatte ganger. Etter drøye fem minutter var ledelsen 3-1 og vi holdt det fint gående til rundt 12 minutter.

Da så vi en økende tendens til korte og utålmodige angrep med økende feilprosent i både avslutninger og pasningsspill. Det blir for dårlig rytme og flyt, for mange bevegelser som ikke fører frem til gode skuddmuligheter, og dette gir for mange tekniske feil. Vi holder ledelsen til nærmere 25 minutter spilt, da Baia utligner til 11-11, og går til pause ett mål bak på 13-14.

En relativt godkjent omgang. Vi står ok bakover, og reddes av en meget god Lidèn. Mister litt flyten i angrep utover i omgangen og sliter med å finne helt ut av det offensive forsvaret til Baia Mare, men er tross alt virkelig med i kampen.

I andre omgang går jentene ut med en innstilling det lukter svidd av. Guro, som slet veldig med både skudd og bevegelser i første omgang, scorer fire mål før det er spilt 7 minutter og Tonje viser frem både finter, distanseskudd og nydelige pasninger i starten av omgangen. Vi går fra 13-14 til 19-16 på fem minutter og kobler et godt grep.

Vi fortsetter med variert angrepsspill, og setter mer tempo i vårt ankomstspill. Baia treffer bedre fremover, og Stine tar, naturlig nok, ikke like mange skudd, men vi holder på trykket og kommer oss til gode muligheter fremover. Vi er oppe i en firemålsledelse underveis, men etter 20 minutter har Baia kjempet seg mer inn i det og ligger kun to mål bak på 27-25.

De siste ti minuttene blir dessverre tunge. Vi er litt tilbake til syndene fra første omgang med bevegelser som ikke fører frem til sjanser, dårlige avgjørelser i avslutningene og for lite trøkk mot mål. Det handler også selvfølgelig om at Baia Mare er aggressive i forsvar og treffer godt med sitt offensive forsvarsspill.

Det røyner enda litt mer på helt mot slutten, hjemmelaget går opp i ledelsen for første gang i omgangen etter 25 minutter, da stillingen er 29-28, og de siste fem minuttene vinner Baia Mare 4-1 slik at sluttresultatet blir 33-29 til hjemmelaget.

Det er tross alt en utrolig godt gjennomført bortekamp mot er meget sterkt lag. Heroisk innsats av våre jenter. Vi har litt utfordringer i duellspillet, spesielt på utsiden av våre toere, og deres gode skytter Kovacevic treffer etterhvert litt for ofte mål. Vi har også litt trøbbel med deres offensive forsvar, og mister litt trykket mot slutten. Deres keeper Idèhn tar også flere baller mot slutten av kampen og er med på å vippe kampen i hjemmelagets favør.

Vår unge kantspiller Susanne får en god opplevelse med tre scoringer på tre skudd, Stine er fullstendig dronning i målet og både Tonje og Guro står frem i andre omgang. En god innsats av hele laget og vi tar med oss mye positivt. Nå ser vi frem til en travel tid fremover med både Rema 1000-liga og spill i Europa.