Sofie Ege Grønlund (21) har skrevet kontrakt med Storhamar Håndball Elite.

21-åringen blir av mange betegnet som Norges største målvakttalent og har gått gradene på yngres landslag. Nå skifter hun fra eliteseriekonkurrent Fana til Storhamar.

Ege Grønlund hadde tilbud fra flere klubber, men valgte å skrive en toårskontrakt med Storhamar.

– Jeg gleder meg veldig til å spille for en så god klubb. Det blir spennende med nye utfordringer. Det er en fin gjeng som jeg gleder meg til å bli en del av. Jeg tror jeg vil få en fin utvikling med å komme til en klubb med høyere nivå som også spiller e-cup, sier hun

Tirsdag ble det klart at Stine Liden forlenger med Storhamar, og Ege Grønlund gleder seg til samarbeidet med veteranen.

– Jeg tror jeg kan lære masse av Stine. Hun har bøttevis med erfaring, og vi blir nok et bra team, sier bergensjenta som har som mål å komme på a-landslaget.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener også denne signeringen er et kupp for Storhamar.

– Jeg er meget fornøyd med å få Sofie til Hamar. Hun er i mine øyne det største målvakttalentet i landet og holder allerede et meget høyt nivå. Hun har alt som skal til får å bli en målvakt på et høyt internasjonalt nivå, sier han.

Tidenes beste håndballkeeper, Cecilie Leganger, er også full av lovord om talentet fra Bergen:

– Hun har et usedvanlige fysisk talent. Hun er så eksplosiv og hurtig i forflytningene. Jeg tror jeg sjeldent har sett en keeper bevege seg så hurtig i mål. Og da inkluderer jeg meg selv. Jeg vet at jeg var rask i forflytningene, men jeg tror hun overgår meg der, sa Leganger til BA i fjor.

For ytterligere kommentarer:

Sofie Ege Grønlund, tlf: 41769245

Kenneth Gabrielsen, tlf: 92839786