Tonje Enkerud velger å gå til danske Viborg etter denne sesongen er over i Storhamar.

Tonje har vært en sentral bakspiller i Storhamar i flere sesonger. Den 26 år gamle jenta fra Flisa har scoret 515 mål for Storhamar de siste 6 sesongene på 149 kamper.

Tonje kom til Storhamar fra Flisa og har vært trofast hos oss i alle disse årene. I et intervju med HA for ett år siden fortalte hun at hvis hun skulle spille i Norge ville det kun være i Storhamar-drakt, men at utlandet lokket.

Hovedtrener Kenneth Gabrielsen sier «vi mister en god bakspiller og en playmaker, men slik er denne verden. Noen kommer og noen går. Det må vi leve med.»

Tonje Enkerud sier selv at hun har hatt mange fine år i Storhamar og har vært en meget stabil og god håndballspiller som også debuterte for landslaget i 2018.

«Etter 9 fantastiske sesonger i Storhamar har jeg valgt å prøve et nytt eventyr i Viborg og den danske ligaen.

Det var et tøft valg å ta etter så mange fine og gode år på Hamar. Med alle i og rundt klubben har jeg fått så mange gode minner og opplevelser som jeg vil ta med meg for resten av livet. 

Jeg har hatt lyst til å spille i utlandet og en annen liga, og da jeg fikk denne muligheten følte jeg tiden var inne. Nå er det nye utfordringer som venter, og jeg tror Viborg er en klubb jeg kan fortsette min utvikling, og jeg ser frem til nye og spennende utfordringer.»

Sesongen 2020/2021 vil Tonje fullføre med stil og maksimal innsats til glede for alle Storhamar- og Enkerud-fans.

Vi ønsker Tonje lykke til i Viborg og takker for hederlig innsats i gult og blått.

Statistikk for Tonje på våre nettsider her