Førstkommende lørdag og søndag er det duket for dobbeltkamp i European League når vi reiser til Tyskland for å spille to kamper mot tyske Thüringer HC. Tyskerne måtte gjennom to kvalifiseringsrunder for å komme seg til årets European League. I 2. kvalifiseringsrunde møtte de WAT Atzgersdorf fra Østerrike, hvor de til slutt vant med suverene 81-45 sammenlagt. I 3. kvalifiserinsrunde møtte de HSG Blomberg-Lippe også fra Tyskland, Hvor Thüringer vant 57-51 over to kamper.

Storhamar har åpnet årets European League gruppespill solid, med en meget godkjent kamp borte mot Baia Mare i første kamp, som til slutt endte med ett surt tap. I påfølgende kamp slo vi russiske Astrakhanockha hjemme i Boligpartner Arena med 33-28. Vi har gjennom de første to kampene vist at vi kan slå godt fra oss i Europa, og vi er for alvor med i kampen om avansement fra gruppespillet før kamp nummer 3 og 4 venter oss mot Tyske Thüringer til helgen.

Thüringer har foreløpig bare spilt en kamp i gruppespillet som de tapte mot det russiske laget Astrakhanockha, en kamp som endte med 29-22 seier i favør russerne. Men Thüringer har de siste sesongene levert solide resultat både i Europa og hjemme i Tyskland, så det blir ingen enkel kamp som venter oss.

Storhamar på sin side har ikke spilt en eneste kamp siden Astrakhanockha kampen, men vi ligger fortsatt på toppen i Rema 1000 ligaen med en kamp mer spilt enn serietoer Kristiansand Vipers to poeng bak oss.

Thüringer ligger for øyeblikket på 6. plass i tyske Bundesliga etter 17 kamper spilt, og står med 10 seire, 1 uavgjort og 6 tap.

Det Tyske laget Thüringer HC kvalifiserte seg til årets EHF European League etter resultatene fra 2018/19 sesongen da fjoråret ble kansellert grunnet Covid 19. Thüringer kom på 2. plass i hjemlig serie i Tyskland, samtidig som de vant den tyske cupen i 18/19 sesongen. De spilte også European League forrige sesong, da nådde de kvartfinalen. De tidligere sesongene har tyskerene vært faste inventarer i Champions League, hvor de kom seg helt til kvartfinalen i 2014/15 sesongen.

Thüringer har vært et av de aller beste lagene i Tyskland i nyere i historie, og siden 2011 står klubben med hele 7 seriegull. Klubben vant 6 strake seriegull fra 2010/11 til 2015/16.

Det blir to tøffe kamper mot ett godt tysk lag som møter oss til helgen, men vi har vist gjennom de to første kampene og gjennom solid form i Rema 1000 ligaen at vi kan hevde oss mot hvilket som helst lag i denne turneringen. Vi er absolutt kapable til å få med oss 4 poeng fra kampene i Tyskland.

– Vi er veldig glade for at vi endelig får lov til å spille kamper igjen. Disse to kampene er veldig viktige for oss, det er to nøkkelkamper som vi helst skal vinne for å ha en mulighet til å komme videre i e-cup. og dette er noe vi har tro på at vi klarer, sier Stine Lidén.

Kan også nevne at Thüringer har en solid målscorer i tsjekkiske Marketa Jerabkova som leder toppscorerlisten i Bundesliga suverent. Thüringer har også den norske keeperen Marie Skurtveit Davidsen i stallen.

Lørdag kl. 14.00 og søndag kl. 12.00 er det altså klart for nye kamper i Europa for Storhamar, og begge kampene kan sees direkte på Viaplay og V4.

Dette er laget: Thüringer HC

1. Laura Kuske
12. Marie Skurtveit Davidsen
16. Petra Blazek
2. Mariana Ferreira Lopes
3. Emma Ekenman Fernis
4. Beate Scheffknecht
6. Anouk Nieuwenweg
9. Asli Iskit
13. Meike Schmelzer
14. Klara Schlegel
18. Iveta Koresova
21. Ina Großmann
22. Arwen Rühl
24. Ines Khouildi
27. Kerstin Kündig
28. Lydia Jakubisova
34. Jolina Huhnstock
48. Nina Neidhart
51. Marketa Jerabkova
57. Josefine Huber