Maja Jakobsen får selskap av svenske Elinore Johansson (24) på høyrebacken kommende sesong.

Den venstrehendte skytteren fant seg til rette i nytt land og i ny klubb, og ble Larviks toppscorer da klubben rykket opp igjen i REMA 1000-ligaen forrige sesong. Hun har også gjort seg bemerket denne sesongen, og Storhamar fattet fort interesse for den høyreiste spilleren.

Elinore Johansson har nå skrevet en treårskontrakt med Storhamar, gjeldende fra kommende sesong.

– Jeg tror det er positivt for min personlige utvikling. Det er gode omgivelser for å bli bedre fysisk og høyere kvalitet på håndballen. Jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben og trenerne. Jeg tror at jeg kan finne ut hvor god jeg kan bli i Storhamar, sier hun.

– At Storhamar også kan friste med spill i Europa, er også en viktig grunn for at jeg valgte å takke ja, legger hun til.

Før hun kom til Larvik, spilte Johansson i den svenske toppklubben Lugi. Hun har fire kamper for det svenske landslaget. Etter to år i Larvik er hun klar for å bosette seg ved Mjøsa.

– Jeg vet ikke så mye om Hamar, men min pappa har snakket om et vikingskip. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med et nytt sted og en ny klubb. Det skal bli «kul», sier Elinore Johansson.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er fornøyd med å få tak i en spiller med kvaliteter i begge ender av banen.

– Elinore vil bli en perfekt makker til Maja Jacobsen på høyre bakspillerposisjon. Elinore har et godt potensiale som vi sammen vi skal utvikle. Hun har kvaliteter som vi trenger i laget vårt. Vi har hatt en ønske om å få inn en spiller som har et potensiale til å gjøre oss bedre i forsvar. Med Elinore sine 180 centimeter er jeg sikker på at vi har truffet. I tillegg scorer hun en del mål, sier han.

Hittil denne sesongen har svensken et snitt på 4,7 mål for Larvik.- Elinore har alle forutsetninger til å bli en fullblods toveisspiller på det nivået vi ønsker, avslutter Gabrielsen.

Foto: Svein André Svendsen

Les mer om Elinore Johansson i artikkel fra Norsk Topphåndball her