Storhamar henter ny trener – Storhamar

Storhamar henter ny trener

Storhamar ligger ikke på latsiden når det gjelder nysigneringer. Denne gangen har klubben gjort et kupp på trenersiden. Axel Stefansson blir Kenneth Gabrielsens makker.

Storhamar Håndball Elite gjør forandringer i trenerteamet fra og med kommende sesong. Axel Stefansson skifter dermed fra Champions League-klubben Elverum til fylkets andre toppklubb.

– Det er en spennende klubb med store ambisjoner. Jeg ser muligheter for et godt samarbeid med Kenneth på vegen mot å ta klubben til neste nivå. Det er kanskje vanskelig når klubben er på toppen i dag, men det fortsatt mulig å ta det videre, spesielt i konkurranse med Vipers, sier Stefansson.

Han har bred erfaring både fra topphåndballen, både på herre- og damesiden. Fra 2005 til 2007 var han hovedtrener i Elverum og avsluttet med sluttspillgull 2007. Fra 2011-2013 var han i trenerteamet til daværende hovedtrener Christian Berge. Han har også trent det Islandske damelandslaget. I tillegg har han vært i det norske landslagsmiljøet en årrekke som trener både for yngres landslag og rekruttlandslaget. Nå har han en rolle i Elverum med hovedfokuset på målvaktene.

– Jeg har lang erfaring fra internasjonal håndball og vet hva som skal til for å prestere mot gode lag og spillere. Jeg tror det kan komme godt med i min nye jobb i Storhamar, sier Stefansson.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er storfornøyd også med denne signeringen.

– Jeg har kjent Axel i mange år og er meget fornøyd at han har lyst til å være med oss fremover. Vi ønsket å gjøre om på rollefordelingen i trenerteamet og vi får inn masse  kompetanse med Axel . Han er meget dyktig på totalen og han er ikke minst god med mennesker. Han har sterke meninger om hva som er best for laget. Det er meget viktig hvis vi skal klare å ta nye steg, sier den nåværende hovedtreneren i Storhamar.

Neste sesong blir Axel Stefansson likestilt med Kenneth Gabrielsen.

– Hovedansvaret er mitt, men han skal i like stor grad bidra under trening og kamp for å forsterke laget. Han vil blant annet jobbe en del med målvaktene. Som tidligere toppmålvakt har han mye erfaring å dele med våre målvakter. Vi har ingen sportsjef i Storhamar, men mange flinke folk i og rundt klubben. Det er litt naturlig at jeg som hovedtrener i perioder bruke mye tid på spillerlogstikk. Og andre oppgaver henhold til klubbutvikling Med Axel sin kompetanse, gir det oss en ekstra trygghet, forklarer Kenneth Gabrielsen.

– Jeg er veldig opptatt av teamarbeid. Det er kanskje ikke så overraskende etter å ha jobbet med Thorir i håndballforbundet. To hjerner jobber ofte bedre enn en. Det er bedre å dele utfordringene. Vi kan bli sterke sammen. Ofte er det det slik at 2+2 kan bli fem, sier Axel Stefansson.

For ytterligere kommentarer:

Axel Stefansson, tlf: 41142455

Kenneth Gabrielsen, tlf: 92839786