Mandag ble det klart hvordan resten av sesongen avvikles. Det vil si at sesongen vil avgjøres etter halvspilt sesong, hvor totalt ni kamper gjenstår før alle lagene er ferdigspilt. For Storhamar sin del gjenstår det en kamp mot Kristiansand Vipers til en duell om seriemesterskapet. Daglig leder Kamilla Sundmoen er klar på at dette var viktig å få gjennomført.

– Vi har vært veldig opptatt av at ligaen ikke skal stoppes før det ikke er noe håp lenger, sier Kamilla Sundmoen, før hun fortsetter:

– Vi har kjempet for å få halvspilt serie, og da kanskje se på en mindre løsning av et sluttspill. Som gjør at vi får noen kamper utover våren, hvis det blir mulig i mai, avslutter Sundmoen.

Det er fortsatt uklart når seriefinalen mot Vipers blir spilt. Tidligste oppstart for resterende seriekamper er 9-12. mai, dette forutsetter at de involverte lagene er i full trening fra 12. april. Hovedtrener Kenneth Gabrielsen er klar på at dette var den beste løsningen.

– Det er den beste løsningen vi kunne fått i henhold til hvordan situasjonen har blitt. Når toppidretten i Norge har blitt stengt ned på den måten det har blitt, så er dette en fin og real løsning, sier Kenneth Gabrielsen.

Til tross for at resten av sesongen lenge har vært usikker, og med lang periode uten seriekamper, innrømmer Maja Jakobsen at resten av spillergruppa har holdt motet oppe, og prestert på trening.

– Det har vært bra trøkk på trening, til tross for av vi ikke har visst helt hva vi trener for, men det er alltid noe vi kan forbedre, sier Maja Jakobsen, før hun fortsetter:

– Jeg synes motivasjonen har vært overaskende bra, og jeg er imponert over at resten av jentene har godt såpass hardt til på trening og vært så seriøse, avslutter Maja Jakobsen.

Trener Kenneth Gabrielsen ser også at prestasjonene på treningsfeltet har vært gode.

– Når vi har en gulrot med at vi kan spille om et seriegull en eller annen gang i mai, så trigger det nok til å få treningshverdagen til å bli god, sier Gabrielsen.

– Jeg synes vi har vært flinke nå. Jeg er imponert over spillerne som har stått opp, og den indre justisen i laget er sterk, konstaterer Kenneth Gabrielsen.

Nå gjenstår det kun en seriefinale mot Kristiansand Vipers borte i Kristiansand en gang i løpet av mai, som avgjør hvem av lagene som stikker av med seriemesterskapet. Kenneth Gabrielsen mener at Storhamar har alt å vinne før den avgjørende kampen, som legger favorittstempelet over på sørlendingene.

– På papiret er det rått parti i utgangspunktet, men vi har tro på egne ferdigheter og vi jobber hver eneste dag på å bli litt bedre, avslutter Kenneth Gabrielsen.