11. mai er datoen årets håndballsesong skal avgjøres, når vi reiser til Kristiansand for årets siste avgjørende kamp mot Vipers Kristiansand. Vinneren av denne kampen stikker nemlig av med seriegullet i årets amputerte Rema 1000 ligaen.

Begge lagene har vunnet samtlige ligakamper i år, selv om Storhamar har rukket å spille spille 11 kamper i år, mens Vipers på sin side har bare rukket å spille 10 kamper. For Storhamar sin del vil seier bety at vi vinner gullmedaljen. Vipers har en god del bedre målforskjell enn oss, med både flere scorede mål, og færre mål sluppet inn. Storhamar har en målforskjell på 320-256, mens Vipers har en målforskjell på 384-223.

På toppscorerlisten per spiller, troner Storhamar øverst. Maja Jakobsen er vår toppscorer i år med 56 mål totalt fordelt på 10 kamper, mens Heidi Løke er Vipers toppscorer med 49 mål fordelt på 8 kamper. På målvaktsiden topper Vipers keeper Evelina Eriksson ligaen med en redningsprosent på 43,01%, tett etterfulgt av Tonje Lerstad på 42,97%. Stine Lidén er nummer fire i ligaen med en redningsprosent på 41,39%.

En stopp i ligaen har dessverre sørget for at det begynner å bli en stund siden Storhamar sist spilte en offisiell kamp. Vi må tilbake til 10. februar da Storhamar spilte mot Baia Mare i European League som var siste tellende kamp for jentene. Vipers på sin side har lidd noe mindre av dette, da Champions League toget har rullet videre for Vipers, hvor sørlendingene har prestert bra.

Selv med så lang tid uten kamper er trener Kenneth Gabrielsen fornøyd med forberedelsene, men innrømmer samtidig at han er litt usikker på hvor laget står i forkant av kampen.

– Det blir litt samme følelse som en seriestart, der du ikke vet helt hvor vi står. Det unormale er at det ikke har de vante referansene på de 6- 10 kampene vi har i banken før seierstart. Vi har gjort så godt vi kan alle sammen, imponert over moralen i spillergruppen for den jobben som har blitt lagt ned i alle disse ukene, forteller Kenneth Gabrielsen.

Kaptein Moa Fredriksson er også imponert over prestasjonene på trening.

– Det har vært veldig bra. Vi har hatt høyt trykk på treningene, og samtidig kvalitet og råskap, sier Moa Fredriksson.

Moa Fredriksson forteller videre at motivasjonen i gruppa er svært høy i forkant av kampen, noe Kenneth Gabrielsen sier seg helt enig i.

– Motivasjonen er på topp. At vi får denne kampen er vi ekstremt glade for. Det er denne kampen som har motivert oss i det siste, så vi skal gi alt vi har, konkluderer Fredriksson.

– Jeg kan med 100% sikkerhet si at motivasjonen er meget høy, sier Gabrielsen, før han fortsetter:

– Jeg vet at alle har lyst og alle vil prestere og gjøre sitt ytterste. Vi reiser sammen til Kristiansand og vet at motstanderen har et høyt nivå på det meste de foretar seg. Vi må vise ekstrem lojalitet overfor vår kampplan. Vi må samtidig vise en råskap der sjansen byr seg, det blir litt all in eller ingenting. Så forventingene er vel at vi skal vise en rå attitude gjennom hele kampen. Klarer vi det så er jeg rimelig sikker på vi er både fornøyd med kamp og prestasjon, fortsetter Kenneth Gabrielsen.

Trener Gabrielsen tør ikke snakke så mye om et mulig seriegull, og er ganske tydelig på at sørlendingene er ganske store favoritter.

– Vi møter et lag som skal spille Champions League semifinale siste helgen i mai. De er i tillegg ganske stor favoritt til å ta seg til finalen. Det vil si at i utgangpunktet så er dette umulig. Vi har mye ferdigheter i eget lag og vet at alt er mulig. Så tror alltid det er mulig å vinne, avslutter Kenneth Gabrielsen.

Førstkommende tirsdag 11. mai er det altså klart for sesongens aller siste håndballkamp. Seriefinalen kan du se på TV2 Sport2 kl. 19.15, kampen blir også vist på O´Learys Hamar. Vi gleder oss!