Endelig var det duket for en tellende seriekamp igjen. Vi reiste til Kristiansand for å måle krefter med Vipers, i det som var å regne som en ren seriefinale. Begge lag sto ubeseiret i årets serie, og premissene var helt klare; laget som gikk av med seieren ville bli seriemester.

Det er i utgangspunktet meget vanskelig å hamle opp med sørlendingene, og det faktum at de har deltatt i Champions League, og har spilt seg frem til final 4, mens vi på vår side ikke har hatt en kamp siden 10. februar gjorde ikke saken enklere. Men alle kamper skal spilles og jentene reiste nedover med sterk motivasjon og god tro på en god match.

Vipers viste fra start hvorfor de er å regne som et av de beste klubblagene i verden i år. Med et tøft forsvar og raske kontringer gikk de rett i strupen på våre jenter. Det sto 5-0 til hjemmelaget omtrent før vi fikk summet oss, og med en slik start ble det dessverre tungt. Det gikk litt for sakte i vårt angrepsspill, vi var verken direkte nok i satsingene eller nøyaktig nok i avslutningene, og Kathrine Lunde kom godt i gang bak i målet til Vipers.

Vi kommer etterhvert litt bedre med i kampen og Tonje viser at hun ikke har glemt sine finter og gjennombrudd. Når vi er i stand til å sette fart i ballen og utfordre utover i banen kommer vi til endel fine muligheter. De siste ti minuttene av omgangen spiller vi jevnt og kommer oss til pause med 18-11 til Vipers.

Vi håper på en jevnere andre omgang, noe det forsåvidt også blir, men Vipers har full kontroll på kampen. Det går rett og slett for fort for Storhamar, og våre jenter klarer ikke komme seg i forkant av situasjonene. Vi blir spilt ut gang på gang, og når Vipers spiller på hele sitt register med distanseskudd, gjennombrudd og innspill til strek viser de at avstanden opp fortsatt er stor.

Vi trekker frem noen fine, frekke flyvere, og scorer fra alle posisjoner utover i omgangen. Spesielt Anne Grete viser at hun er leken og trygg i avslutningene. Vi holder moralen oppe og gir oss aldri, men det blir dessverre til slutt et tap med 34-25.

Vi er tross alt godt fornøyd med sølvmedaljer i årets Rema 1000-liga, og i dag taper vi for et mye bedre lag. Vi gratulerer Vipers med nok et seriegull og ønsker lykke til i både cupfinalen og Final4. Vi trener videre og jobber hardt frem mot neste sesong!