Mye kvalitet i Skjærgårdslekene – Storhamar

Mye kvalitet i Skjærgårdslekene

Denne helgen har vi deltatt på Skjærgårdlekene i Tønsberg. Her møtte vi god norsk motstand i løpet av fire kamper på tre dager. Dette var den første av to tøffe oppkjøringsturneringer i august, og det var mye positivt å ta med seg videre.

Fredag kveld møtte vi Fredrikstad og serverte en imponerende første omgang. Forsvaret satt relativt bra gjennom hele omgangen med unntak av noen lette baklengs de siste fem minuttene. Angrepsmessig ble det kjørt høyt tempo med tøffe satsinger. Vårt grunnspill med ulike variasjoner og avtaler ble satt med hurtig balltempo, troverdige satsinger og varierte løsninger ut fra forsvarsspillet Fredrikstad kom med. Avslutningene kom fra alle posisjoner og vi viste en tålmodighet og evne til å holde trykket i lange ballvekslinger. Det gjør at vi gjentatte ganger spiller oss til gode muligheter og går til pause med en solid 21–11 ledelse.

Andre omgang derimot blir svært rotete. Vi slipper oss ned noen hakk bakover og slipper Fredrikstad inn i det igjen. Det blir vanskelig for Sofie bakerst og hun kommer aldri inn i flyten. Der vi i første omgang lot ballen gå så lenge at Fredrikstad ble utspilt begynte vi nå å skyte både to og tre trekk for tidlig, slik at uttellingen sank betraktelig. Vi slipper Fredrikstad helt til fire mål bak, men tar oss nok sammen til å dra i land en trygg seksmålsseier tross alt.

I lørdagens første kamp ventet Volda på andre siden av banen. Det hele starter jevnt. Vi har ikke helt timing og rytme og det blir en del nesten. En som imidlertid virkelig setter standarden fra start er Sofie bakerst i målet. Etter en litt trøblete fredag storspilte hun virkelig denne kampen. Etter hvert som tiden går viser vi også at det er forskjell på lagene. Vi setter opp tempoet noen hakk og får inn flere kontringsmål. Kantene på begge sider løper som noen olja lyn og er vanskelige å holde følge med for Volda. De som ikke spilte så mye mot Fredrikstad sto mye av kampen og det var viktig og nyttig med rullering og balansering av belastning. Vi vinner til slutt 28-18 og viser igjen mye fint spill.

Lørdagens andre kamp blir en direkte gruppefinale mot Tertnes. Vi har kontroll fra start og viser at spillet sitter bedre og bedre. Nykommer Anniken Obaidli viser gjennom hele turneringen at hun kommer til å gi Hamar-publikum mye å glede seg over i den kommende sesongen og mot Tertnes setter hun virkelig fart på angrepsspillet. Hun er rå i sine gjennombrudd og setter oppe et tempo og trøkk som svært få kan matche. Hun ender til slutt på ti scoringer. Timingen sitter oftere og oftere og Tertnes er ved mange anledninger fullstendig utspilt. Det mangler igjen litt i avslutningsøyeblikket i perioder, men vi har i realiteten god kontroll gjennom hele kampen. Vi holder oss stort sett fire til seks mål foran og vinner til slutt med 28-21. En solid kamp der vi igjen viser stor variasjon i angrepsspillet og spiller oss til gode sjanser fra alle posisjoner.

Med seier i gruppa blir det finale mot Vipers søndag.

Finalen starter i et høyt tempo og begge lag er betydelig bedre offensivt enn defensivt. Lagene følger hverandre tett frem til 23 minutter av første omgang. Da klarer Vipers å tilrive seg en liten ledelse som de beholder inn mot pause. En litt unøyaktig periode av våre jenter gjør at resultatet til pause blir 18-14 til Vipers. Det er en kjensgjerning at man blir straffet hardt om man gjør enkle feil mot sørlandslaget.

Andre omgang starter dessverre i samme sport for vår del. Vipers siger sakte, men sikkert fra oss og leder med elleve mål snaut halvveis inn i omgangen. Vårt spill preges av litt for mange dårlige valg og litt for lette baklengsmål. Muligens er det litt slitne hoder etter en lang helg. Vi tar allikevel med oss at vi viser god moral og tar oss noe inn de siste femten. Vi går fra 31-21 til 36-30 ved full tid. Dessverre en litt ujevn kamp fra oss, men alt i alt er det mye positivt å ta med seg videre fra helgen.

Alle kantspillerne våre gjør seg bemerket med sin hurtighet og kontringsstyrke. Emilie er som vanlig trygg i avslutningene og også de yngre jentene har en stadig bedre uttelling i etablert angrep. Vi klarer å brette ut spillet og få med kantene i spillet på en fin måte. Keeperne viser at de utfyller hverandre godt. Det er til tider høyt nivå, og spesielt i periodene forsvaret sitter bedre viser de at det kan bli riktig så morsomt å følge dem i år.

Det er kommet inn flere nye spillere før årets sesong og det tar naturlig nok litt tid å komme helt inn i nye konstellasjoner, men det ser virkelig ut til at samspillet begynner å sette seg. Anniken viser en enorm gjennombruddskraft og gode skudd. I tillegg viser også de andre bakspillerne at det skal bli tøff kamp om de tre plassene bak i banen. I løpet av helga har vi også vist at linjespillet er i ferd med å ta seg skikkelig opp. Både Sara og Ane viser gode ferdigheter fremover i banen og er ikke lette å bryne seg på bakover. Det er fortsatt variasjoner i kvaliteten og det er periodevis litt rotete i begge ender av banen, men konturene av noe veldig bra begynner helt klart å vise seg.

Nå blir det noen gode treningsdager hjemme på Hamar før vi sette kursen mot Danmark og nye tøffe kamper. Vi gleder oss enormt til september og føler at vi er i rute før sesongstart.