Unngikk sjokktap etter kruttsterk snuoperasjon – Storhamar
SEIER: Storhamar lå under med syv ved pause mot Larvik, men slo kraftig tilbake og vant 32-26.

Unngikk sjokktap etter kruttsterk snuoperasjon

(Larvik-Storhamar 26-30) Et Storhamar på tidenes kladdeføre så ut til å skli på et bananskall mot Larvik, men slo knallhardt tilbake etter pause.

Storhamar leverte en bekmørk førsteomgang og lå under 9-16 borte mot Larvik i serieåpningen. Storhamar hevet seg imidlertid stort de siste 30 minuttene og halte i land seier 30-26.
– Dette kunne ha blitt en brutal seriestart. I førsteomgang var vi så langt unna tilstedeværelsen som det kreves når man spiller eliteseriekamp. Ingenting stemte. Det hender vi er nede på 90 prosent. Men nå var vi på 80 prosent på de enkleste ting. Vi flyttet ikke beina og fulgte ikke med, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen, som nesten måtte gni seg i øynene over det han var vitne til av spillerne sine før pause.

I stedet for å gi spillerne en real «hårføner» i garderoben i pausen, ble det en rolig og taktisk prat med spillerne.
– Vi hadde en fin pauseprat. Det er ingen vits å ha skjennepreken. Det er jo ingen av disse spillerne som ønsker å spille dårlig. Vi ble enig om å ta en ball av gangen og få redninger. Vi klarte å gjennomføre det vi snakket om. Vi fikk inn tempo, bevegelse og dynamikk. Veldig sterkt å vinne andreomgangen 21-10 etter det vi presterte i den første, sier Kenneth Gabrielsen.

LEVENDE VEGG: Stine Lidén stengte buret etter pause og ble selvsagt kåret til banens beste.

– Var du redd dere skulle ryke på et tap?
– Jeg ble ganske trygg på at det skulle gå bra da vi begynte å male i stykker Larvik etter pause. De fikk riktignok noen enkle mål, men jeg følte vi hadde kontroll. Uansett fikk vi oss en liten lærepenge. Men vi tar med oss videre at vi vi viste styrke og klarte å snu dette etter en mental kollaps i førsteomgang. 21 scoringer på 30 angrep i andreomgang er meget bra, konstaterer Gabrielsen.

Storhamar-kaptein Moa Fredriksson skjønte også lite av førsteomgangen.
– I starten ble det for ofte en og en. Vi gjorde altfor mange småfeil og det så ut som vi ikke var til stede. Larvik slapp til altfor lett, sier kapteinen.
Hun er meget fornøyd med taktene Storhamar viste siste halvdel av matchen.
– Alle responderte på snuoperasjonen vi ble enig om i pausen. Det er ikke alltid vi har klart å snu sånne kamper tidligere. Vi viser en ekstrem moral og profesjonalitet. Og det må vi ta med oss videre, sier Fredriksson.

Keeper Stine Lidén hadde en redningsprosent på nærmere 60 i andreomgang og hadde en stor innvirkning på at Storhamar klarte å dra i land to poeng i serieåpningen.
– Stine var veldig viktig for oss, fastslår kapteinen.

P.S: Kampen bød på møte med tidligere Storhamar-spiller Emma Skinnehaugen, som ble hentet til Larvik fra Oppsal før sesongen. Trener for Larvik er Eirik Haugdal som var Arne Senstads assistent i Storhamar i fire sesonger.

Øvrige resultater onsdag:

Aker – Sola 27-30
Oppsal – Molde 15-22
Byåsen – Flint 21-24
Tertnes – Rælingen 29-24
Follo – Fana 36-48

Neste kamp er mandag kl 19.15 mot Tertnes hjemme i Boligpartner Arena.
Billetter kjøper du i appen.

Vi sees!