Hamar: Etter «nesten-ulykken» mot Larvik er Storhamar-spiller Emilie Hovden (25) tydelig på at de ikke tåler å snuble mot noen om de skal gi Vipers kamp om gullet.

Det var nære på at Storhamar røk på en smell i seriepremieren borte mot Larvik onsdag. Men Storhamar slo tilbake fra 9-16 ved pause og vant seripremieren 30-26.

– Vi har ikke råd til å rote bort poeng. Jeg føler vi tok ett steg videre forrige sesong da vi vant alle kampene bortsett fra mot Vipers. Det må vi gjøre denne sesongen også for å kunne gi dem kamp om gullet. Jeg synes vi har forsterket oss. Vi må huske at Vipers var verdens beste klubblag i fjor. På papiret er de mye bedre enn oss i år også, sier Emilie Hovden, som uansett har et håp om at Storhamar kan nærme seg sørlandsklubben ytterligere denne sesongen.

– Vi har mer bredde i stallen. Kenneth (Gabrielsen) har hentet inn mange bra spillere. Det første året jeg var her spilte vi med nesten samme rekken så og si hele tiden. Nå kan vi bytte spillere inn og ut og ha god kvalitet. Det er mer kamp om plassene, og det gir høyere kvalitet og intensitet på treningene, sier Emilie Hovden.

Kantspilleren fra Fana i Bergen har akkurat påbegynt sin tredje sesong i Storhamar-drakta. Hun ble toppscorer i eliteserien sesongen 2019/20 med 161 fulltreffere. Samme sesong ble hun kåret til «årets spiller» i eliteserien.

– Jeg føler meg veldig hjemme på Hamar. Jeg snakket mye med Arne Senstad som var trener her før jeg bestemte meg og fikk et veldig bra inntrykk av klubben. Det var interesse fra andre klubber også, men totalinntrykket gjorde at det ble Storhamar, og det er jeg overbevist om at var riktig valg, sier 25-åringen, som har kontrakt ut sesongen.

– Kommer du til å forlenge den?

– Det vil tiden vise. Akkurat nå har jeg ingen formening om det. Jeg prøver ikke å se så langt fremover. Koronaperioden gjør at ting er veldig uforutsigbart, svarer Hovden.

Fjorårssesongen ble svært amputert på grunn av korona-pandemien. Hovden gleder seg en mer normal sesong, og ser frem til mandagens hjemmekamp mot bergenslaget Tertnes med inntil 800 tilskuere på tribunen.

– Det gir ekstra energi når det er trøkk på tribunen. Det har jeg savnet veldig mye. Forskjellen på å spille foran mange tilskuere eller ingen er ekstrem stor. Det var skikkelig rart i starten da tribunene var helt tomme, sier Emilie Hovden.

Bergenseren advarer mot å ta lett på Tertnes.

De har hentet flere lokale spillere fra 1. og 2. divisjon. Tertnes har flere spillere ute med skade, blant annet Linn Gossé. Men de har en veldig god trener i Tore Johannessen, så Tertnes er et lag man alltid må regne med, sier Hovden.

Storhamar – Tertnes har avkast 19.15 mandag.

Billetter finner du i appen!