Hamar: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier kveldens motstander Tertnes alltid er gufne å møte.

Storhamar får besøk av bergenserne i kveld klokken 19.15. Tertnes slo Romerike 29-24 i serieåpningen onsdag. Madeleine Hilby ble toppscorer for bergenserne med syv scoringer.

– Tertnes er alltid å regne med. De har hatt kontinuitet på trenersiden i ti år. Og de har gode håndballspillere, noen av dem forholdsvis unge. Tertnes er kapable til å slåss om poeng i alle kamper. Jeg har alltid hatt respekt for Tertnes, uavhengig av hvilken klubb jeg har trent, sier Kenneth Gabrielsen.

Han klør seg fremdeles litt i hodet etter seriepremieren mot Larvik, der Storhamar ikke var til å kjenne igjen i førsteomgang og lå under 9-16 ved pause.

– Jeg har fundert mye over hva som skjedde. Det var et sjokk for oss alle. Så jeg har grubla en del over det de siste dagene, sier Gabrielsen, som har sett kampen i opptak flere ganger.

– Det var ingenting som skulle tilsi at vi skulle være så svake, så de mekanismene der var overraskende. Vi hadde en veldig fin periode i Danmark. Så var det tre dager i karantene da vi kom hjem, og en del spillere hadde vaksine nummer to i kroppen. At vi skulle være så flate mot Larvik, så jeg ikke komme. Det var langt unna alle de verdiene vi står for som lag. Det er ingen av oss som ønsker å gjøre det dårlig. Vi gjør alt vi kan for å prestere på et så høyt nivå som mulig, understreker Storhamar-treneren, og legger til at laget ønsker å vise seg fra en helt annen side i kveld.

– Det er jo tidlig i sesongen, men vi har referanser fra en god oppkjøring, og jeg håper vi finner tilbake til de det vi gjorde bra for 14 dager siden. Vi har ekstremt troen på det vi driver med. Spillerne er lojale, og det er ingenting som skal tilsi at det blir noen dårlig kamp, sier Gabrielsen.

Storhamar kan ha inntil 800 tilskuere i Boligpartner Arena under kampen mot Tertnes. Det ser Gabrielsen og Storhamar-spillerne veldig frem til.

– I starten var det ganske at det ikke var noen tilskuere. Men man venner seg til alt. Jeg håper det blir en del tilskuere i hallen. Klubben har gjort en ekstremt god jobb, og det skal være trygt og godt å komme hit på kamp. Jeg synes generelt idretten er flink når det gjelder smittevernstiltak, sier Gabrielsen.

P.S: Kalle Føtters spiller i hallen før kampen.