Kalles «den neste Heidi Løke»: – Ane er helt ekstrem – Storhamar

Kalles «den neste Heidi Løke»: – Ane er helt ekstrem

Hamar: – Jeg husker de første treningene Ane var på. Jeg ble bare stående og se på. Hun er helt ekstrem, sier Storhamar-keeper Stine Lidén om Ane Høgseth, som sammenlignes med Heidi Løke.

VG hadde nylig en artikkel hvor de presenterte de største talentene i norsk håndball. Storhamars strekspiller Ane Høgseth (20) var på den gjeve listen.

Høgseth blir omtalt som «den neste Heidi Løke». VGs videre beskrivelse av Ane Høgseth: «Hun har nemlig mange av de samme angrepskvalitetene, i tillegg til en suveren fysikk med hennes 180 centimeter. Toveisspiller som ble spennende å se i hardtsatsende Storhamar etter overgangen fra Aker».

– Morsomt! Hun har alltid vært et forbilde, sier Ane Høgseth om sammenligningen med Heidi Løke.

– Det hadde vært kult å bli så god som henne. Jeg skal prøve i hvert fall, fortsetter Høgseth.

Hun minner veldig om Heidi Løke i mottak og vending på streken. Mot Tertnes mandag hadde Høgseth et rått enhåndsmottak med en spiller i ryggen, deretter en kjapp vending før hun satte ballen i mål. Dette har Løke vært kjent for i mange år.

– Løke er ekstremt god på det. Det er moro å følge med på hvordan hun gjør det. Jeg prøver å skape noe av det samme. Jeg liker å vende med en spiller i ryggen, sier 20-åringen.

STERK: Ane Høgseth kom til Storhamar fra Oslo-klubben Aker før årets sesong. Strekspilleren blir en sentral brikke på årets Storhamar-lag. FOTO: LARS MARTIN BØE

Storhamar-keeper Stine Lidén har spilt både mot og med Heidi Løke. Hun er ikke i tvil om at Ane Høgseth har mange av de samme kvalitetene.

– Jeg er veldig enig i beskrivelsen. Både Heidi og Ane har en råskap i seg. Jeg synes Ane er bedre i forvar, hun er litt større også, sier Lidén.

Høgseth ble kåret til EMs beste strekspiller da Norges U20-landslag tok bronse i Ungarn i 2019.

– Det sier alt om potensialet hennes. Da var hun ett år yngre enn de andre også. Ane kan nå så langt hun vil. Hun er veldig sterk i beina og tøff i alt hun gjør. Jeg mener det var et riktig steg for henne å dra fra Aker og til oss. Nå får hun kjenne på litt på det harde nivået. Hun gjør en kjempejobb for bakspillerne våre i angrep. Nå er det opp til oss å spille henne enda bedre, sier Stine Lidén.

Ane Høgseth sier det har vært en overgang for henne å komme til Storhamar, som spiller en annen type håndball enn Aker.

– Jeg hadde en litt friere rolle i angrep i Aker. Det var mer rom for å rykke. I Storhamar er det mer avtaler. Det er mer struktur over spillet. Det er viktig for meg å være på rett sted til rett tid, så vi får overtall, sier Høgseth, som trives godt i sin nye klubb.

– Det er veldig bra her. Jeg har kommet godt inn i gruppen, og det er hyggelige jenter på laget Jeg er fornøyd med måten Kenneth (Gabrielsen) og Axel (Stefansson) legger opp spillet. Jeg har veldig troen på dette, og det gjør det enkelt å holde motivasjonen oppe. Jeg er glad Storhamar ville ha meg, sier Oslo-jenta.

Lørdag er det bortekamp for Høgseth & Co. mot Fredrikstad som yppet seg mot Vipers i første seriekamp. Trener Axel Stefansson sier de ikke tar ikke enkelt på oppgaven.

– Det blir en tøff kamp. Fredrikstad er et lag med stort trøkk i seg. De har dessuten en ny trener fra Island som jeg kjenner godt. Han er superforberedt og meget god taktisk, sier Stefansson.