Hamar: Geir Oustorp mener Anniken Obaidlis (26) x-faktor gjør at hun spiller VM i Spania i desember.

I helgen twitret håndballtrener og NRKs håndballekspert Geir Oustorp at han mener Storhamar-spiller Anniken Obaidli er i den norske VM-troppen i desember.

– Farten til Anniken er en x-faktor. Og hun er en målscorer. Det er bare å se på Henny Reistad der. Ikke for å sammenligne de to. Men på fart kan de sammenlignes. Det er fart som kjennetegner de som slår igjennom nå. De to har en greie som ingen andre har. Da jeg så et par av Annikens scoringer mot Tertnes forrige uke, tenkte jeg «oj, her gikk det fort», sier Geir Oustorp.

Han tror det ligger an til å bli flere utskiftninger på landslaget til VM, som spilles i Spania i desember.

– Erfaringsmessig blir det noen nye nå som det akkurat har vært OL. Noen kan takke nei til videre landslagsspill. Kanskje blir det større endringer enn vanlig. Men for all del, det blir sikkert nok av kjente fjes i VM. Jeg tror muligheten for at Anniken Obaidli får en sjanse er stor. Hun har jo også aktuell tidligere, men så ble hun skadet. Jeg synes jeg så igjen det gamle tempoet hennes i kampen mot Tertnes. Og nå som hun får spille internasjonale kamper i høst, tror jeg hun blir spennende. Thorir (Hergeirsson) har vist før at han har sansen for henne, sier Geir Oustorp.

Obaidli var på landslagssamling som 19-åring i 2015. Hun fikk tre landskamper, men to korsbåndskader har ødelagt mye for bakspilleren. Men nå mener altså Oustorp at tiden er inne for at hun snart spiller med flagget på brystet igjen.

KLAR TALE: Geir Oustorp mener Anniken Obaidli er høyaktuell for VM i desember. Obaidli står foreløpig med tre A-landskamper.

Anniken Obaidli kom til Storhamar fra Molde før årets sesong. Oustorp mener bakspilleren gjør klokt i å gå til en klubb som nivåmessig er ett hakk opp.

– Det er lett å tenke utlandet, men Storhamar er greit på veien. Det er et nivå høyere enn der hun har spilt før, sier Oustorp.

Han mener kantspiller Emilie Hovden også snuser på en A-landslagsplass.

– Hun har vært aktuell de siste årene. Men da har Thorir valgt å ha med bare en kant og heller ha Stine Skogrand utpå der. Det er ikke fordi Hovden har vært dårlig, men på grunn av hvordan Hergeirsson har satt sammen laget. Emilie er helt i nærheten slik hun har spilt de siste årene, sier Geir Oustorp.

Dette er første sesong på 15 år han ikke er trener for et lag i eliteserien.

– Det er litt rart, og kjenner jeg har litt abstinenser nå. Jeg trener barna mine i Konnerud. Der har jeg gjort før og, men det blir litt ekstra denne sesongen, sier Oustorp, som blant annet har trent Drammen, Glassverket, Byåsen og Larvik – og tidligere vært toppspiller i Drammen.