Landslagsaktuell:- Susanne leverer på høyt nivå – Storhamar

Landslagsaktuell:- Susanne leverer på høyt nivå

Hamar: Susanne Amundsen (19) er et rent Storhamar-produkt. Nå mener trener Kenneth Gabrielsen kantspilleren er god nok for juniorlandslaget.

– Jeg blir overraska hvis hun ikke kommer med på samling der nå, sier Gabrielsen.

Susanne Amundsen ble tatt opp i A-stallen før forrige sesong og har har tatt store steg. På de fire første seriekampene har 19-åringen notert seg for 15 scoringer.

– Hun har hatt en kjempeutvikling. Hun har trent hardt over tid, der har hun vært veldig flink. Hun har vært bra i rollen sin i forsvar, og er hurtig på kontra. Hun har mye å jobbe med når det gjelder avslutningsteknikk, men Susanne har tatt kjempesteg og leverer på høyt nivå. Jeg har et håp om at hun kommer med på en samling med juniorlandslaget nå, sier Storhamar-treneren.

Susanne selv sier hun ikke har tenkt så mye på juniorlandslaget.

– Nei, det har jeg ikke, sier Amundsen, som har gått gradene i Storhamar. Hun bor bare et par langpasninger unna hallen.

Hun husker hun var maskot da Kamilla Sundmoen, Stine Lidén, Moa Fredriksson, Maja Jakobsen og Betina Rigelhuth allerede var i klubben. Nå har altså Amundsen tatt steget opp til øverste nivå – og er lagvenninne med spillerne hun var fan av for flere år tilbake.

Storhamar har åpnet sesongen med fire strake seirer. Amundsen er overrasket over hvor mye tillit hun har fått.

– Jeg synes jeg har fått mye spilletid, og det er veldig gøy. Det var ikke helt det jeg så for meg i starten av sesongen. Men jeg hadde en god oppkjøring i Danmark og i Skjærgårdslekene. Det ga meg ekstra motivasjon til å jobbe videre og utvikle meg, sier Susanne.

I tillegg til å være håndballspiller, studerer hun ved NTNUI på Gjøvik for å bli byggeingeniør.

– Det er en del å holde på med, innrømmer hun.

– Jeg hadde egentlig tenkt å bli lærer. Men jeg har alltid vært glad i realfag, og da passet det bra å bli byggeingeniør. Jeg har alltid vært interessert i hus og bygninger. Så langt går det greit å kombinere utdanning og håndball, men jeg merker det ikke er alt innenfor utdanningen jeg rekker. Men jeg har bestemt meg for at håndballen kommer i første rekke nå, sier Susanne.