U20 NM: Storhamar spiller to kamper lørdag – Storhamar

U20 NM: Storhamar spiller to kamper lørdag

Hamar: Storhamar U20 med flere elitespillere på laget spiller NM-runde hjemme i Boligpartner Arena lørdag. Storhamar er i pulje med Rygge og Junkeren.

– Laget er en miks av rekrutt- og elitespillere, og vi har ikke trent sammen, så det tar nok litt tid før alt sitter. Men det ser bra ut, sier kantspiller Susanne Amundsen. Hun har scoret 15 mål på fire kamper i Rema 1000-ligaen og blir en viktig brikke på NM-laget.

Espen Fossli Olaussen har ansvaret for U20-laget i NM sammen med Emi Uchibayashi. Olaussen kjente lite til både Junkeren og Rygge, men har fått kartlagt motstanderne gjennom trenerkolleger og video.

Vi visste veldig lite egentlig. Jeg har sjekka det jeg har av muligheter, og om ikke annet så har jeg sett litt på en dårlig streamet video på Facebook av Junkeren mot Fredrikstad i 2. divisjon. Jeg har snakket med noen trenere, så vi vet det vi skal om Junkeren. Når det gjelder Rygge, er det et nytt satsingslag for året. Jeg vet ikke mye om laget, men de har en veldig flink trener i Patrick Braarud, som jeg kjenner fra før, sier Espen Fossli Olaussen.

Storhamar har med flere spillere fra elitelaget. Lone Sandvik, Selma Brodal, Andrea Moen, Monica Bruce, Andrea Gabrielsen og Susanne Amundsen. I tillegg er det med spillere fra 2. divisjonslaget.

– Vi har et bra lag, men første trening sammen er først fredag ettermiddag, sier Olaussen, som på grunn av kun den ene treningen sammen kjører litt «hockeyopplegg» med rekker i NM.

– Vi kommer til å bruke spillesystemer og kjøre to rekker. En med eliterekka som har ting de er kjent med og spillesystemer jeg kjenner godt fra jeg var med elitelaget i fjor. I tillegg har vi en ren 2. divisjonsrekke som spiller på systemer de er trygge på. Dessuten kommer vi til å kjøre inn to-tre avtaler på treningen fredag så vi har noe å kjøre på felles, sier Olaussen.

Det beste laget fra helgen går til åttedelsfinale, mens de to andre skal ut i en ekstra kvalifisering.

– Målsettingen er å gå videre fra helgen. Vi har ikke satt noen målsetting for hele NM. Det kan bli mye belastning på elitespillerne med europacupkvalifisering og alt. Det kommer litt an på elite, g hvor viktig de mener det er å komme langt i U20 NM. Vi får se det litt an, sier Espen Fossli Olaussen.

Storhamars kamper:

Lørdag:

Storhamar – Junkeren kl. 11.00

Storhamar – Rygge kl. 19.00