Storhamar overbeviste: – Anniken helt Duracell – Storhamar

Storhamar overbeviste: – Anniken helt Duracell

Hamar (Follo – Storhamar 25-35): – En gjeng som har lyst til å være gode, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter lagets femte strake seier i Rema 1000-ligaen

Anniken Obaildi storspilte og scoret 12 mål.

– Det er full pupp fra Anniken. Hun er helt Duracell. Hun har et spillehumør som smitter over på hele laget, sier Kenneth Gabrielsen.

Storhamar festet grepet mot Follo fra start, ledet 17-11 ved pause og vartet opp med like høyt nivå i andreomgang.

– Jeg er fornøyd med kampen. Det var bra iver og energi i det vi holdt på med. Jeg er ikke alltid opptatt av stilkarakterer på bortekamper. Det er utfordrende å møte lag som spiller med helt senkede skuldre og ikke har noe å tape, så dette var en god prestasjon av oss. Det er mye som var veldig bra. Fortsatt brenner vi litt for mange sjanser, men det tror jeg løser seg etter hvert. Jeg setter det på kontoen til at det er en gjeng som har lyst til å være gode – og da er det lett å bli litt overivrig til tider, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Neste kamp er NM-matchen mot Byåsen neste onsdag, og da blir motstanden noen hakk høyere enn den har vært så langt i høst.

Da må vi kneppe opp avslutningene, for da blir det hvassere motstand. Men vi scoret 35 mål, så det er litt snodig å være misfornøyd med uttellingen. Jeg synes vi var ordentlig på gjennom hele kampen. Hadde vi vært på 80-90 prosent, hadde det blitt slitsomt. Jeg føler vi er der vi skal være. Vi er ikke i nærheten av å slurve med forberedelsene. Sånn har det vært noen kamper nå, og det er en styrke, kommenterer Gabrielsen.

Ettersom Cassandra Tollbring er ute med kneskade, ble det mer spilletid på Guro Nestaker som midtback.

– Vi prøvde Guro litt ekstra i midten. Det synes jeg funket bra. I tillegg tar Betina stadig nye steg. Det sier seg selv at vi blir vanskelige å spille mot når hun melder seg på. Vi har en massiv backrekke, sier Gabrielsen fornøyd.

Storhamar-kaptein Moa Fredriksson er enig med treneren i at Storhamar er blitt flinkere til å holde seg på et høyt nivå i større deler av kampene enn hva tilfelle har vært de siste sesongene.

– Jeg synes vi har bra fokus. Jeg merker forskjell fra i fjor. Da slurvet vi mer. Jeg synes vi tar ett steg videre for hver kamp,. Vi har noen småting å jobbe med. Men jeg føler vi er der vi skal være. I fjor kunne vi vinne med bare noen få mål i en sånn type kamp som i kveld. Nå vinner vi med 10 mot Follo, og vi vant med 16 mot Oppsal i forrige kamp. Forskjellen handler om at vi holder fokus. Vi er sultne og viser vilje, sier Fredriksson, som gleder seg til å møte Byåsen.

– Det blir noe helt annet. Men det blir kult å møte et bra lag. Da skal vi fortsette på denne kurven, sier Fredriksson.

Kampfakta:

Follo – Storhamar 25-35 (11-17)

Seriekamp Rema 1000-ligaen:

Scoringer Storhamar: Anniken Obaildi 12, Emilie Hovden 7, Guro Nestaker 6, Maja Jakobsen 4, Betina Rigelhuth 2, Andrea Gabrielsen 1, Susanne Amundsen 1, Ane Høgseth 1, Sara Rønningen 1

Toppscorere Follo: Martine Andersen og Mina Hesselberg, begge 5

Utvisninger: Follo4x2 min, Storhamar 2×2 min

Stil Arena: 182 tilskuere