Endelig fulle tribuner igjen: – Nå blir det trøkk – Storhamar

Endelig fulle tribuner igjen: – Nå blir det trøkk

Onsdag kan det igjen bli stinn brakke i Boligpartner Arena når Storhamar får besøk av Byåsen i åttedelsfinalen i NM.

Etter 561 dager med restriksjoner, åpner Norge igjen kl. 16.00 lørdag. For idretten betyr det først og fremst at tribunene endelig kan fylles opp igjen.

– Deilig at vi kan fylle hallen igjen. Da kommer stemningen og trøkket tilbake. Publikum kan møtes, slå av en prat – og det er lov å gi hverandre en klem. Det er alt dette som skaper lidenskap i klubben vår, sier daglig leder i Storhamar Håndball Elite, Kamilla Sundmoen.

Alle restriksjoner tilknyttet arrangementer og sammenkomster oppheves. Det åpner igjen for det ikke er begrensninger på hvilke innganger publikum skal benytte i Boligpartner Arena, det kan igjen serveres mat på VIP-tribunen, det blir salg av ikke innpakket mat i kiosken, samtlige seter kan benyttes, man kan betale for lodd og kioskvarer med cash.

– Det er full begeistring i heimen nå som det er mulighet til å ha fulle tribuner igjen. Jeg gleder meg masse. Jeg har ennå ikke fått kjent på følelsen av å spille foran det store Storhamar-publikummet som er så anerkjent. Det gleder min room-mate seg også til, jubler Storhamar-spiller Sara Rønningen, som deler leilighet med Anniken Obaidli.

De to fikk beskjed om gjenåpningen ikke lenge før de skulle på trening med laget fredag. Vi snakket med Rønningen da hun og Obaidli var på vei til hallen. Rønningen sier det er noe helt annet å spille foran et stort publikum.

– Det er det kollektive trøkket jeg har savna. Publikum er vår 8. spiller og betyr ekstremt mye. Det er også bra at det blir akseptabelt med nærkontakt igjen, at man kan gi folk de er glad i en klem, og at man ikke lenger trenger å tenke på avstand bestandig. Nå er det sesong, men vi skal vel få til en tur på dansegolvet når det blir tid til å feire litt. Jeg er ikke flink til å danse, men jeg er glad i å danse, sier en fornøyd Rønningen.

– En full gjenåpning er en ekstremt viktig milepæl og noe vi har ventet på hele tiden. Jeg har stor tro på at dette kommer til å gå bra, og er fullstendig optimist på kulturen, idretten og frivillighetens vegne, sa kulturminister Abid Raja på fredagens pressekonferanse.