Kontrollert seier mot Byåsen. -Det klart beste laget vi har møtt i seriespillet så langt. – Storhamar

Kveldens kamp mot Byåsen var lagenes andre møte på fem dager. Onsdagens NM-kamp endte med en behagelig 31-17 seier i vår favør. Kenneth advarte på forhånd mot å ta lett på dagens kamp, han forventet seg et Byåsen som var betydelig mer på, og hadde mer å komme med enn det som ble vist sist. Det skulle vise seg at han, som vanlig, vet hva han snakker om.

Byåsen viste allerede fra første forsvar at det skulle bli en langt tøffere match for Storhamar-jentene i dag. De gikk ut med godt og aggressivt forsvarsspill og fikk våre jenter litt ut av flyten ved flere anledninger. I tillegg kjørte de på med mer tempo i sitt angrepsspill og kom til flere gode muligheter som de satte i mål.

Lagene fulgte hverandre tett de første kvarteret. Emilie hadde bestemt seg for å sette ballene i mål, og sto for tre av våre fire første mål. I tillegg kjørte Anniken opp tempoet på sitt sedvanlige vis og Guro viste frem både finter og gode distanseskudd. Vi gikk opp i en tremålsledelse for første gang etter omlag halvspilt omgang og holdt oss deretter to-tre mål foran de neste ti minuttene.

Med godt angrepsspill, tøft forsvar og flere redninger klarer vi å øke ledelsen ytterligere de siste fem minuttene. Kenneth tar time-out med ti sekunder igjen av omgangen og legger en plan for det siste angrepet. Etter flott spill ender ballen hos Ane Høgseth, som setter ballen sikkert i mål, og gir oss solide 18-11 inn til pause.

Andre omgang starter forrykende, med høyt tempo fra begge lag. Det er mye godt spille begge veier og Byåsen viser at selv de har slitt i sesongstarten vil de bli å regne med utover i sesongen. De gir oss tøff kamp og har en intensitet i sitt forsvarsspill som gir oss trøbbel ved flere anledninger. Lagene scorer omtrent annenhver gang gjennom de første ti minuttene av andre omgang, men Byåsen klarer sakte, men sikkert å redusere avstanden når det nærmer seg tolv spilte minutter. Kampen bølger frem og tilbake, og selv om det virker som våre jenter har ganske god kontroll så ypper Byåsen seg, og ligger kun tre mål bak på 20-23.

Vi viser trygghet og ro til tross for at Byåsen knapper inn vår ledelse, og vi slipper dem aldri nærmere. Guro setter inn noen skikkelig susere og Emilie er tilbake som sikkerheten selv, både fra kant og sjumetersmerket. Anniken styrer opp tempoet fra sin midtbackposisjon og seieren er i realiteten aldri truet det siste kvarteret.

Til slutt kan vi innkassere to nye poeng og en komfortabel seier med sifrene 31-24. Vår keeper Stine Lidén er godt fornøyd med to nye poeng. «Vi vinner kontrollert og er godt fornøyde med det. Vi kan ikke bli altfor kravstore og forvente det perfekte. Jeg synes Byåsen skal ha ros for den kampen de gjør. De er et helt annet lag enn sist. De kjemper hardt og ødelegger litt av rytmen for oss.»

Også Kenneth er godt fornøyd; «Jeg synes vi møter et godt Byåsen-lag. Det er mye som er bra, og vi skal glede oss over to nye poeng. Byåsen er det klart beste laget vi har møtt i seriespillet så langt.»