Strekspiller Sara Rønningen (24) skal opereres rett etter Storhamars kvalifiseringskamper til Europa League i november.

Strekspilleren har slitt med to til tider smertefulle akillessener de siste årene. Før hun kom til Storhamar i fjor sommer hadde hun vært ute av spill i syv måneder i Oppsal.

Nå har Rønningen vært hos en spesialist i Oslo, og har fått beskjed om at hun skal opereres. Det skjer i midten av november. Hun spiller matchene frem til operasjonen, inkludert Europa League-kvaliken mot SCM Gloria Buzau. Trolig er hun klar igjen tidlig på nyåret.

– Akillesene fungerer bra, men har en betent hinne rundt sena som irriterer og trenger å behandles, så nå er det planlagt at jeg skal inn å operere kun et par dager etter vi kommer hjem fra Romania i november. Forhåpentligvis hvis alt går som det skal er jeg tilbake da til oppstarten i januar, sier Sara Rønningen.