Etter at fem personer i den norske troppen har fått påvist coronasmitte etter landskampene mot Slovenia forrige uke, ble Guro Nestaker og Anniken Obaidli testet i dag – og må testes igjen onsdag.

Det er VG som skriver av fem personer som var i håndballtroppen i forbindelse med de to landskampene mot Slovenia forrige uke har testet positivt for corona.

– Fem fra spillerne og støtteapparatet har testet positivt. Og så venter vi på svar for et par som har testet positivt på en hurtigtest, men som ikke er bekreftet på PCR ennå, sier landslagslagslege Nils Ivar Leraand til VG.

Daglig leder i Storhamar Håndball Elite, Kamilla Sundmoen, sier Guro Nestaker og Anniken Obaidli har tatt hurtigtest etter hjemkomst fra Slovenia. Begge testene var negative.

– Jeg har snakket med helseteamet på landslaget, og de sier de ikke trenger å testes mer hvis de ikke har symptomer. Men vi tar en PCR-test på dem onsdag uansett for å være sikre, sier Sundmoen.

En Vipers-spiller skal ifølge VG være blant de smittede.

– Det er kjedelig. Det er spesielt at vi i Vipers har klart oss i halvannet år uten noen smitte i kampsammenheng. Men nå som alle er vaksinerte kommer det plutselig. Det tyder på at vi må være veldig forsiktige fortsatt, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til VG.

Ifølge avisen avlyste Vipers tirsdagens trening.

Også en slovensk spiller skal ha bli smittet.