Anniken om møtet med gamleklubben og søstrene: – Først og fremst rart – Storhamar

Anniken om møtet med gamleklubben og søstrene: – Først og fremst rart

I flere år spilte Anniken Obaidli (26) for Molde sammen med søstrene Mona (24) og Sherin (28). Onsdag står Anniken i gult og blått på motsatt banehalvdel.

– Jeg tenker at det først og fremst blir rart å spille mot søstrene mine. Jeg tror det blir litt merkelig i starten av kampen, men at jeg ikke vil tenke noe på det når vi er godt i gang, sier Anniken, som spilte for barndomsklubben i nærmere 15 år.

Onsdag spiller hun mot Molde for aller første gang. Det blir nok spesielt både for Anniken og de to søstrene Mona og Sherin som fremdeles er i Molde.

KJØP BILLETTER TIL ONSDAGENS KAMP HER:
Kjøp i app
(krever at appen er lastet ned) eller kjøp på nett

– Gruer du deg?

– Nei, det blir nok veldig gøy, sier Anniken, som kom til Storhamar fra romsdalingene før årets sesong. Hun følger nøye med gamleklubben og mener Molde har gjort sakene sine bra i høst.

– Jeg synes de ser sterke ut, de spiller god håndball. Og de har tatt mange poeng. Mona og Thale (Rushfeldt Deila) tar mye skuddansvar. Sherin er sterk på streken, og de har raske kanter, sier Anniken.

HÅNDBALLSØSTRE: Mona (f.v), Anniken og Sherin Obaidli blir å se i Boligpartner Arena onsdag.

Storesøster Sherin Obaidli synes det er uvant ikke å spille på samme lag med Anniken.

Det er veldig rart uten Anniken i Molde. Jeg kjenner på det ennå. Men jeg unner henne å få sjansen i Storhamar. Hun har virkelig blomstret og funnet en klubb som passer henne, sier Sherin Obaidli.

Hun og Mona er to sentrale spillere på årets Molde-lag, som fikk flere nye spillere før årets sesong. En av dem er Elise Skinnehaugen fra nettopp Storhamar.

Sherin Obaidli har sett de fleste av Storhamars kamper på nett og har dessuten daglig kontakt med Anniken.

– Jeg snakker med Anniken hver dag. Det virker som hun passer bra inn i Storhamar som har spillere med fart og rutine. Hun har en litt friere rolle enn hun hadde her – og har vist hva hun kan, sier Sherin.

Storesøster Obaidli er klar på at Molde reiser til Hamar for å ta tre poeng.

– Vi møter et bra lag med høyt tempo og flere rutinerte spillere. Men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne den kampen, understreker Sherin Obaidli.

TOPPSCORER: Anniken Obaidli scoret 11 ganger da Storhamar slo Fana på bortebane søndag. FOTO: STIAN BYE HØGSVEEN

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener Storhamar må se opp for både Sherin og Mona i onsdagens toppkamp.

– Mona Obaidli er en meget klok og god spiller. Hun er blitt bedre etter hvert som hun har fått mer ansvar. I noen sesonger var hun giftig på høyrebacken, nå er hun giftig på midtback og på venstreback. Hun har en del likheter med Anniken. Begge er glad i å score mål. Men Mona er bedre i samarbeidet med linjespiller enn Anniken. Og Anniken er råere enn Mona når hun drar frem det voldsomme trykket sitt. Sherin er en god og smart linjespiller. Hun er meget flink og vanskelig å få has på, kommenterer Gabrielsen.

Planen var at Obaidli-søstrenes foreldrene skulle ta seg en Hamar-tur å se matchen live, men det fikk de ikke til. Dermed følger de døtrene på TV.

– Jeg tror nok ikke de tør å uttale seg om hvem de heier på, smiler Anniken.

Etter Molde, er det to bortekamper mot Vipers. Først NM-kvartfinale 26. oktober, deretter seriekamp 3. november, og det er ikke lenge til de to kvalifiseringskampene til Europa League mot rumenske Gloria Buzau (14. og 21. november).

– Jeg synes det bare er fint med bra matching fremover. Vi går inn i en spennende periode, sier Anniken, som ble toppscorer 11 mål da Storhamar slo Fana 33-26.

Molde spiller Europa League-kvalik mot tyske Thüringer søndag ettermiddag.

Sees i Boligpartner Arena onsdag, avkast Storhamar – Molde er kl. 20.30.

PRATER DAGLIG: Anniken og Sherin Obaidli snakkes på telefon hver eneste dag.