Mathea (17) i troppen mot Molde: – Ble litt sjokka – Storhamar

Mathea (17) i troppen mot Molde: – Ble litt sjokka

Tidligere Nordbygda-spiller Mathea Enger (17) er med i Storhamar-troppen til toppkampen mot Molde onsdag.

Løten-jenta, som kom til Storhamar fra Nordbygda før sommeren, fikk beskjed av Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen på tirsdagens trening om at hun skal være med mot Molde.

– Det er veldig kult. Jeg ble egentlig litt sjokka, men det er veldig gøy. Jeg er både glad og nervøs, sier Mathea.

Gabrielsen beskriver henne som et stort talent.

Mathea er en spiller med et ekstremt stort potensial og x-faktor. Hun trente med oss litt i fjor, men har vært med litt mer i det siste. Jeg har lyst til å innlemme henne litt mer i laget, sier Kenneth Gabrielsen.

Enger, som er bakspiller, scoret 13 mål da Storhamar U20 nylig tok seg til kvartfinalen i NM.

– Hun har gode ferdigheter og kan bli veldig viktig i fremtiden. Jeg er ikke redd for å putte henne utpå mot Molde, for hun er uredd og tøff i hodet. Men vi får se onsdag om det blir spilletid eller ikke, sier Storhamar-treneren.

Mathea Enger går i andreklasse ved Wang Toppidrett. Hun har spilt for 2. divisjonslaget og i NM U20 i høst. Og hun er veldig takknemlig for å få sjansen til å være med elitelaget.

– Jeg merker nivået er veldig høyt, men jeg føler jeg har vist noe av det jeg kan i hvert fall. Jeg vet jo ikke om jeg får spille. Men gjør jeg det, er det bare å være rolig og gjøre det jeg er god til. Styrken min som håndballspiller er gjennombrudd, pluss at jeg har et kjapt skudd. Det blir uansett en spesiell opplevelse å få være med laget, sier hun.