– Trenger råskapen hennes nå – Storhamar

– Trenger råskapen hennes nå

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener tøffheten til rutinerte Betina Riegelhuth (34) kan bli viktig for Storhamar nå som toppkampene står i kø.

Før årets sesong var Riegelhuth ute i over to år etter korsbåndsskade og graviditet. Nå som de viktige kampene kommer på rekke og rad er det viktig for Storhamar at Riegelhuth prikker inn formen.

– Jeg synes det til tider ser veldig bra ut når det gjelder Betina. Det svinger litt fortsatt, men hun er inne og bidrar mer enn tidligere. Med så tett program vi har nå trenger råskapen og klokheten hennes. Det er vi helt avhengig av. Jeg synes hun viser veldig gode takter, hun er veldig bra på samarbeid med linjespiller, sier Kenneth Gabrielsen.

Betina selv mener hun er i ferd med å finne formen.

– Jeg synes den begynner å komme seg veldig. Det går fremover hele tiden, og jeg føler jeg har ting å bidra med. Håndballformen er god i forhold til at jeg har vært ute så lenge, sier Riegelhuth, som gleder seg til onsdagens kamp mot Molde i Boligpartner Arena.

– Jeg håper på masse tilskuere. Det blir en litt spesiell kamp på flere måter. Elise kommer tilbake, søstrene Obaidli spiller mot hverandre og det er en sen TV-kamp. Selvfølgelig kommer Molde hit for å vinne. Jeg håper og tror det blir en god kamp, sier 34-åringen.

Anniken Obaidlis søster Sherin uttalte nylig at de kommer til Hamar for å ta tre poeng.

– Molde har gjort det bra. Vi vet de er et godt lag, de er litt lik oss på noen områder. Jeg er veldig spent på den kampen. De har en kopi av Anniken (Obaidli) i midten, og Elise (Skinnehaugen) kjenner vi godt, i tillegg til at de har en god skytter på venstrebacken. De har mange gode spillere, og jeg tror det blir en tøff kamp. Jeg har tro på at vi skal klare å ta dem hvis vi er skjerpet, fortsetter Riegelhuth.

RUTINE: Betina Rigelhuths (t.v) erfaring kan bli viktig for Storhamar i en tøff kampperiode. Her er hun sammen med Anniken Obaidli.

Etter Molde-kampen er det to tette mot Vipers, først NM-kvartfinale 26. oktober, deretter seriekamp 3. november.

– Det er en gradvis oppbygning. Sånn sett er det positivt, for europacup er et veldig stort mål for oss. Men det er to tøffe kvalifiseringskamper i vente. Og nå må vi ha fokus på det som skjer før de kampene. Vi er godt rustet til det som venter oss. Vi har to-tre rekker på hver trening. Så det er flere som kan komme inn og bidra. Vi har mange dimensjoner å spille på, påpeker Betina.

Siden kampene mot gode lag kommer tett, er det viktig for Storhamar-spillerne å nullstille og restituere seg mellom kampene.

– Vi er egentlig gode på det. Vi bygger oss opp og forbereder oss med treninger og taktikk. Etter kampene evaluerer vi for å se hva vi kan bli bedre på eller gjøre annerledes, sier Riegelhuth.

Ettersom Cassandra Tolbring er ute flere måneder med kneskade, har det blitt litt endringer i midten. Guro Nestaker har avlastet Obaidli innimellom, men også Riegelhuth er blitt brukt som midtback.

– Det er primært Guro og Anniken som spiller der. Men jeg har vært litt inne. Jeg har ikke noe i mot å spille der. Jeg liker å samarbeide med linjespiller fra den posisjonen, sier Betina Rigelhuth.