Betina håper på stappa hall: – En spesiell kamp – Storhamar

Betina håper på stappa hall: – En spesiell kamp

Tre grunner til at Betina Riegelhuth (34) håper på fulle tribuner mot Molde onsdag: Toppkamp, Elise Skinnehaugen vender tilbake og det blir søstrene Obaidli-duell.

Storhamar er ubeseiret etter syv kamper, mens Molde står med ett tap. Det er altså duket for toppoppgjør i Boligpartner Arena onsdag.

– Jeg håper på masse tilskuere. Det blir en litt spesiell kamp på flere måter. Elise kommer tilbake, søstrene Obaidli skal møte hverandre, og det er toppkamp, sier Riegelhuth.

Hun tror det blir en spennende kamp mellom to gode håndballag.

– Molde har gjort det bra. Vi vet de er et godt lag, de er litt lik oss på noen områder. Jeg er veldig spent på den kampen. De har en kopi av Anniken (Obaidli) i midten, og Elise (Skinnehaugen) kjenner vi godt, i tillegg til at de har en god skytter på venstrebacken. De har mange gode spillere, og jeg tror det blir en tøff kamp, sier Betina Riegelhuth.

Anniken Obaidlis søster Sherin uttalte nylig at de kommer til Hamar for å ta tre poeng.

– Selvfølgelig kommer Molde hit for å vinne. Jeg håper og tror det blir en god kamp. Men jeg tror vi skal klare å ta dem hvis vi er skjerpet, sier Riegelhuth.

Etter Molde-kampen er det to tette mot Vipers, først NM-kvartfinale 26. oktober, deretter seriekamp 3. nov.

– Det er en gradvis oppbygning. Vi går inn i en periode med tøffere kamper, så det er viktig at vi er til stede. Sånn sett er det positivt for oss at det blir hardere kamper før kvalifiseringen til Europa Leauge, som er et veldig stort mål for oss. Det blir to tøffe kamper, men nå må ha fokus på det som skal skje før de kampene, understreker Betina.

Nå som kampene mot gode lag kommer tett, er det viktig for Storhamar-spillerne å være flinke til å nullstille og restituere seg mellom kampene.

– Vi er egentlig gode på det. Vi bygger oss opp og forbereder oss med treninger og taktikk. Etter kampene evaluerer vi for å se hva vi kan bli bedre på eller gjøre annerledes, sier Rigelhuth, som mener Storhamar-stallen er god nok til å møte perioden de nå går inn i.

– Vi er godt rustet. Vi har to-tre rekker på trening. Så det er flere som kan komme inn og bidra. Vi har mange dimensjoner å spille på, sier Betina Riegelhuth.

Ettersom Cassandra Tolbring er ute flere måneder med kneskade, har det blitt litt endringer i midten i angrep. Guro Nestaker har spilt mest der de siste kampene,. Men også Anniken Obaidli og Betina Riegelhuth har bekledd midtback-rollen.

– Det er primært Guro og Anniken som har spilt der. Men jeg har vært litt inne. Jeg har ikke noe i mot å spille der. Jeg liker å samarbeide med linjespiller fra den posisjonen, sier Betina Rigelhuth.

Hun ble mamma i februar og var ute med korsbåndskade før det. Nå føler Rigelhuth hun er i ferd med å prikke inn formen.

– Jeg synes formen begynner å komme seg veldig. Det går fremover hele tiden, og jeg føler jeg har ting å bidra med. Håndballformen er god i forhold til at jeg var ute av spill så lenge, sier 34-åringen.