Juniorjentene spilte bra – men røk ut av NM i kveld – Storhamar

Juniorjentene spilte bra – men røk ut av NM i kveld

Storhamars juniorjenter tapte 26-31 i kveldens NM-kvartfinale borte mot Fredrikstad.

Storhamar lå under 14-17 ved pause mot Fredrikstad. Hjemmelaget stilte blant annet med fem spillere fra elitelaget, og fire av dem har vært faste i startoppstillingen i høst.

– Vi fulgte hverandre ganske tett hele veien. Men vi kom ikke helt frem på skytterne deres. Hadde vi fått inn noen flere tacklinger, ville det vært enda jevnere. I tillegg var det en periode mot slutten av kampen da vi fort kunne gitt dem litt nerver, men vi brente for mange skudd, sier Espen Olaussen som ledet laget sammen med Kenneth Gabrielsen.

– Fredrikstad-laget er så bra at de hadde havnet midt på treet i 1. divisjon om de hadde spilt der, mener Olaussen.

– Men vi gjør en god kamp og er fornøyd, kommenterer han videre.

Både trenerne og spillerne er fornøyd med at det kom en hel buss fra Hamar og heiet på laget. Det hele var regissert av Bjørn Inge Os.

– Det var en fin ramme rundt kampen. Det var mange som heiet på oss, noe jentene satte veldig pris på, sier Olaussen.

HEKTISK: Onsdag spilte Andrea Landås Gabrielsen mot Molde i eliteserien. Torsdag var det busstur og NM-kamp med juniorlaget i Fredrikstad.

Også Storhamar hadde med spillere som har spilt i eliteserien, men ikke så mange med like mye erfaring som Fredrikstad-spillerne.

Ane Cecilie Høgseth, Lone Sandvik, Susanne Amundsen og Andrea Landås Gabrielsen er de fire juniorene fra Storhamar som har fått mest spilletid i eliteserien. Kvartetten spilte mot Fredrikstad.

– Vi kjempa hele tida. Det var de fem siste minuttene vi kunne ta dem. Forsvaret satt bra, og vi kunne ta dem igjen. Men så missa vi på noen viktige sjanser. Men de var var veldig gode. Så vi må si oss fornøyd, selv om det er kjipt å tape en NM-kvartfinale, sier Andrea Landås Gabrielsen som kom til Storhamar fra Reistad i fjor sommer.

Tidligere har hun spilt for Konnerud og Strømm. Det har vært to innholdsrike dager for Andrea. Onsdag var hun med å slå Molde 40-34, og torsdag altså NM-kvartfinale i Fredrikstad.

– Det har vært kjempegøy og utfordrende å komme til Storhamar. Jeg skulle hit for å studere og fikk være med på noen prøvetreninger i fjor, sier Andrea, som går på sykepleierutdanningen i Elverum. Hun stortrives som håndballspiller i Hamar.

– Jeg har lært mye, både fysisk og mentalt. Det er så mange gode spillere her, og det er kjempegøy å lære av dem. Det er en gjeng som er veldig sammensveiset. Vi unge er blitt tatt veldig godt i mot, sier Andrea, som i likhet med flere av de andre juniorspillerne også spiller i 2. divisjon for Storhamar når det ikke krasjer med kamper i eliteserien.

Onsdag hadde hun en stor opplevelse på håndballbanen da hun var med og slå Molde i toppkampen.

– Jeg har aldri spilt foran så mange tilskuere før. Jeg var litt nervøs i førsteomgang, men det ble bedre utover i kampen, sier Andrea Landås Gabrielsen, som satte inn to scoringer mot Molde fra venstrekanten.