Ane får mye juling på linjen: – Liker å gi bank tilbake og – Storhamar

Ane får mye juling på linjen: – Liker å gi bank tilbake og

Det blir noen smeller for Storhamars Ane Cecilie Høgseth (20) inne på streken. – Jeg har allerede fått ny drakt i høst, sier Ane Cecilie.

Strekspilleren innrømmer det til tider kan gå ei kule varmt på linjen i kampene. Det er mange tjuvtriks inne på streken, det dras i drakten, dyttes og holdes.

– Ja, men jeg liker det. Det er gøy. Da kan jeg gi litt bank tilbake også. Jeg pleier å få noen ekstra drakter i løpet av sesongen. Jeg har allerede fått ny i høst. Den jeg hadde var veldig møkkete av klister og blitt så vid etter at spillere har dratt i drakten min, sier Høgseth.

Selv om det blir mange dueller inne på streken, har hun aldri hatt en alvorlig skade.

– Bank i bordet, så har jeg bare hatt småvondt her og der. Jeg er blitt vant med og få noen trøkker, sier 20-åringen.

– Hvilket lag er det verst å møte?

– Det kan variere. Men Molde-spillerne holdt meg ganske mye. De fikk en del gule kort og utvisninger. Sånn sett fikk vi betalt for det, svarer Ane, som liker rollen som strekspiller.

– Jeg synes det er moro. Jeg er med på mye av spillet, selv om det ikke alltid ser sånn. Jeg får ødelagt en del i motstandernes forsvar, sier Oslo-jenta, som kom til Storhamar fra Aker før sesongen og har gjort seg bemerket. Nylig var hun på rekruttlandslagssamling. Og tidligere i høst utropte VG henne til «den nye Heidi Løke».

– For min egen del er jeg fornøyd med at jeg føler jeg er blitt flinkere på arbeidsoppgavene jeg har på linjen. Men jeg ønsker å bli skarpere i skuddøyeblikket og utvikle meg i forsvar. Det kommer nok med tiden. Også jeg tenke meg enda flere innspill, så jeg får flere scoringer, sier Høgseth, som har fokus på å utvikle skuddrepertoaret sitt.

– Det er jo alltid en utfordring å sette ballen i mål når man er fri på linjen, og jeg jobber med skuddmønster og skuddvarianter, så jeg får enda mer å spille på. Planen fremover er å sette av tid etter treningsøktene til dette. Kantspillerne på laget er flinke til å bli igjen og skyte etter trening, og jeg tenkte bli med dem, sier Ane.

Tirsdag er det NM-kvartfinale borte mot Vipers i Kristiansand. Storhamar reiser sørover med fly tirsdag morgen, overnatter og kommer tilbake til Hamar onsdag.

For noen dager siden leverte Storhamar varene i en svært fartsfylt toppkamp mot Molde og vant 40-34. Høgseth tror det blir et annet kampbilde tirsdag mot laget som vant Champions League for noen måneder siden.

– Jeg synes det var en veldig bra kamp mot Molde, spesielt førsteomgang. Selv om Molde var farlige i perioder av kampen, klarte vi å holde helt inn. Molde var sterke i ankomsten og fikk en god del scoringer på det. Vi burde vært flinkere til å stoppe dem på det, sier Ane.

– Vipers har mange gode spillere. Om det blir høyere tempo i kampen mot Vipers, gjenstår å se, men jeg tror Molde-spillerne løper mer. De har større fart i ankomstene sine, mens Vipers er ekstremt flinke i etablert angrep, sier Høgseth.

Hun ser frem til noen intense uker med kamper mot Vipers både i NM og seriespill, og to kvalifiseringskamper mot rumenske Gloria Buzau. Innimellom disse kampene er det seriekamper mot Flint og Romerike.

– Jeg synes vi får ut potensialet i laget, og det vi har gjort så langt i høst har vært veldig bra. Det blir spennende nå som vi skal møte enda bedre lag fremover.