Håndballnerden Stine røper de «verste» skytterne hun har møtt – Storhamar

Håndballnerden Stine røper de «verste» skytterne hun har møtt

Som vanlig har Storhamar-keeper Stine Lidén (33) kartlagt motstanderlaget etter alle kunstens regler. Vi ba keeperen røpe de «verste» skytterne hun har møtt gjennom karrieren.

– Jeg har alltid vært håndballnerd og husker ting. Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg er veldig interessert i sporten, og det har fascinert meg å studere hvordan og hvorfor de skyter der og der – og bevegelsene de gjør. sier Lidén, som kom til Storhamar fra Fjellhammer som 19-åring.

– Det er dette som har vært forcen min. Jeg er håndballsmart og lang. Det er derfor jeg har gjort det greit. Jeg har alltid lest meg opp på motstandernes skudd. I fjor prøvde jeg å forklare Tonje Lerstad om hvorfor – og i år har jeg forsøkt å forklare Sofie (Ege Grønlund) det. Men de skjønner det ikke, smiler Stine.

VETRAEN: Stine Lidén har vært i Storhamar siden hun var 19 år gammel. Her sammen med Maja Jakobsen.

Hun har alltid vært veldig nøye når hun møter et nytt lag. Søndag spiller Storhamar mot Gloria Buzau, et lag de ikke har møtt før. Dermed måtte Lidén til pers med studiene sine.

– Nå får vi videoklipp av trenerne. Men før måtte jeg finne kamper på nettet og sitte og studere. Istedetfor å se en serie som mange andre gjør, ser jeg på dette og koser meg. Det er vel derfor jeg har holdt på så lenge, sier hun.

Blir det et savn når du en gang legger opp?

– Det verste er at jeg sikkert kommer til å fortsette med det. Men kanskje ikke i like stor grad, sier hun.

Det er noen spillere opp gjennom årene som har festet seg ekstra godt hos Stine. En av dem er tidligere Larvik- og landslagsspiller Linn Kristin Riegelhuth-Koren, som er søstra til Storhamar-spiller Betina Rigelhuth.

– «Linka» var vanskelig å møte da hun var bakspiller. Hun hadde så snert i armen. Det gikk ikke an å lese skuddet ut fra bevegelsen, sier Stine.

To av Norges største stjerner på landslahet har også satt sine spor hos Lidén. Nemlig Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal.

– Da Nora var på topp, før alle skadene, var hun veldig vanskelig å møte. Hun skyter så raskt. Når det gjelder Oftedal, spilte vi sammen i Fjellhammer før jeg dro til Storhamar og hun til Stabæk. Stine skyter hurtig og er ekstremt god. Og Heidi Løke er ei jeg alltid har slitt mot. Hun er også ekstremt vanskelig å møte, sier Lidén.

– Av alle du har spilt mot, hvem har hatt det hardeste skuddet?

Det må være Ekaterina Zelenkova som spilte på Astrakhanochka som vi møtte i fjor. Nå er hun i Rostov-Don. Hun skyter veldig hardt.

Av Storhamar-spillerne er det Emilie Hovden som er mest vrien.

– Hun er irriterende når hun skyter, sier Lidén, som har vært keeper siden hun var 9 år gammel. Siden hun er venstrehendt og 1,86 meter høy burde hun også vært et godt høyreback-emne. Noe hun er enig i.

– Jeg pleier å si at jeg er Norges mest bortkastede venstrehendte spiller. Men det var ingen andre som ville stå i mål. Jeg var ikke redd ballen, og da ble det meg. Målet mitt er å spille høyreback i 4. divisjon når jeg en gang legger opp, sier 34-åringen, som har igjen halvannet år av kontrakten med Storhamar.

Nå har hun kartlagt spillerne på Gloria Buzau som Storhamar møter i Europa League-kvalik søndag.

– De virker som et veldig robust og tøft lag. Venstrebacken er ekstremt god og er glad i å skyte. Hun er også god til å spille inn til streken, og den dynamikken der må vi stoppe. Midtbacken har vært litt skadet, og jeg vet ikke om hun spiller. Rumensk håndball kjører med hardt trøkk hele tiden. De brøyter seg gjennom. Gjengangeren hos de fleste lag er at de har en stor og god skytter, sier Stine Lidén.

Storhamar – Gloria Buzau, klokken 18.00 søndag i Boligpartner Arena