Moa Fredriksson (29) og Ellen Marie Folkvord (31) spilte sammen i Storhamar fra 2013-2020. Onsdag står de på hver sin banehalvdel når Storhamar spiller borte mot Flint.

– Flint er et skikkelig krigerlag. Spillerne går «all in» i alt de gjør. De gir ikke en centimeter ekstra til oss. De liker å løpe og har Ellen Marie (Folkvord) i spissen der, som vi har spilt med. Hun er en dyktig spiller. Så dette blir en tøff kamp, sier Storhamar-kaptein Moa Fredriksson.

Flints strekspiller Ellen Marie Folkvord var i Storhamar fra 2013 til våren 2020. Hun la opp i vår, men gjorde comeback for Flint i høst, klubben hun spilte for før hun reiste til Hamar. Tønsberg-klubben har to seire, en uavgjort og syv tap og ligger nest nederst etter ti serierunder.

Moa Frederiksson mener Storhamar har klart å nullstille seg etter søndagens Europa League-kvalik mot rumenske Gloria Buzau. Fredag reiser Storhamar til Romania, og returmatchen spilles søndag.

– Dette har vi vært med på tidligere mange av oss, at vi har en Rema 1000-kamp mellom to europacupkamper. Det blir ekstremt viktig å ha alt fokus på kampen mot Flint. Jeg merker vi har omstilt oss, det gjorde vi etter søndagens kamp, sier Moa Fredriksson.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier Flint er en vanskelig lag å forberede seg på.

– Det kan bli en tøff kamp. I utgangspunktet er vi mange hakk bedre enn Flint, men hvis vi leverer som vi gjorde mot Romerike, så kommer det til å bli veldig tøft. Men det tror jeg ikke vi kommer til å gjøre. Vi er blitt vant til å spille uten Guro, vi har fått Anniken tilbake, pluss at vi er litt mer steady på ting. Det å få skade på to så sentrale spillere tett før en kamp, det takla vi ikke så godt. Men vi er litt bedre rusta nå enn vi var forrige gang, men Flint spiller fin håndball og gjør veldig mye bra, og de har noen flinke enkeltspillere. Det er et krevende lag å forberede seg mot. Det er mange forskjellige forsvarssystemer, en del utgrupperte varianter som vi skal være litt obs på. Men vi drar til Tønsberg for å spille en ordentlig god kamp, sier Kenneth Gabrielsen.