Kristin Venn (27) ble mamma tidligere i høst. I kveldens bortekamp mot Flint spiller 27-åringen sin første kamp på ett år. Hun blir også med til Europa League-kvaliken i Romania søndag.

Kantspilleren har ikke vært på banen for Storhamar siden november i fjor. I september fødte hun Tiril, og onsdag kveld er altså Kristin Venn klar til dyst når Flint er motstander i Rema 1000-ligaen.

– Det blir fint å få Kristin tilbake, selvfølgelig. Hun er jo uten tvil en av de beste kantspillerne i landet, og har fått trent godt nå i en periode, og det er ingen gambling med helse på noen som helst måte. Det er godt å ha med både den farta og og de ferdighetene hun har, samt at hun har masse rutine, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi har hele tiden fått en ukesrapport fra det fysiske teamet på hvorden det har ligget an. Det har vært en veldig god progresjon, og håndball kan hun spille, så det er ingenting som er uforsvarlig med det vi gjør.

Hun skal også spille søndagens returkamp i Europa League i Romania mot Gloria Buzau.

– Hun kan vi fort få behov for der i en kamp som vi regner med kommer til å bli veldig tett. Så det er et lite trumfkort, sier Gabrielsen.

Venn sa tidligere i høst at hun regnet med å være klar rett over nyttår. Men sier hun hele tiden hadde et håp om å rekke Europa League-kvaliken.

– Opptreningen har gått bra og smertefritt. Jeg har ikke hatt noen problemer underveis – og det har gått veldig greit. Da jeg var gravid, regnet jeg ut at dette her kunne være et mål. Det var januar som var planen. Men det har gått uten problemer, kroppen har fungert bra, og jeg har lagt et veldig godt fysisk grunnlag etter fødselen som gjør at jeg kan være med så tidlig, sier Kristin.

– Det kriblet kanskje litt i fingrene når du så søndagens kamp fra tribunen?

– Ja, men ikke bare på søndag. Jeg føler at jeg har gleda meg lenge til å komme tilbake og spille kamper igjen, men søndag var selvfølgelig en «höjdare», sier Venn.

-Jeg merker jo at jeg trenger mye håndball for å være der jeg var, men planen er ikke at jeg bare skal komme dit jeg var. Jeg skal bli enda bedre, og da trenger jeg nok mye mer håndball. I og med at jeg er med nå, er det fordi jeg har kommet meg på et visst nivå ihvertfall, fortsetter trønderen.

– Hva tenker du før Flint-matchen?

– Det må vi ta på alvor. Du ser mot Romerike. Selv om man møter lag på nedre halvdel av tabellen, må man være skikkelig skjerpa, sier Venn.

Storhamar-kaptein Moa Fredriksson er imponert over det hun har sett av Kristin Venn på trening.

– Det blir ekstremt kult at Kristin er tilbake. Hun har sett helt rå ut på trening. Jeg er veldig glad for at hun er tilbake. Både som spiller og person bidrar hun ekstremt mye til laget, med sin «attityd» på banen, sine holdninger og det hun står for, sier Fredriksson.