Gloria Buzau har returkamp i Europa League skal spilles klokken 11.00, altså klokken 10.00 norsk tid.

Gloria Buzau pleier å spille kamper på ettermiddagen i rumensk serie, men denne returkampen ønsket de å spille etter frokost.

– Vet du grunnen?

– Nei, det kan du spørre om. De tror det er en fordel for dem, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar-spillerne bryr seg uansett ikke om kamptidspunktet, men de har registrert at det trolig er et forsøk på å finte ut Storhamar. Men de gule og blå er vant til å stå opp tidlig. Flere av spillerne har små barn, og mange jobber og studerer. Storhamar har dessuten flere treninger tidlig hver eneste uke. Denne uken var samtlige treninger tidlig.

Storhamar reiser til Romania fredag morgen. Det blir ikke samme melkerute som de møtte rumenske Baia Mare forrige sesong da det le flere mellomlandinger med fly og en del timer i buss,

Nå må Storhamar kun mellomlande i Warszawa før Bucuresti. Buzau ligger drøye halvannen time nordøst for Bucuresti. Byen har 135.000 innbyggere.

Spillerne er forberedt på at det er en helt annen kultur som møter dem i Romania.

– Det er en helt annen standard enn i Norge. Sist vi var i Romania var det veldig bra, men vi vet ikke hva som venter oss nå. Dette er jo noe helt annet. Det er en helt annen kultur der nede, så vi kommer til å ta med oss litt norsk mat, så vi vet vi får i oss når det vi trenger til kamp, sier Storhamar-kaptein Moa Fredriksson.

Det blir treninger og kamp. Resten av tiden kommer Storhamar til å tilbringe på hotellet.

Det blir håndsprit og munnbind hele tiden, og vi kommer til å oppholde oss på hotellet og i hallen. Så det blir ingen sightseeing akkurat. Vi må bare tenke på at vi skal komme hjem friske, sier Fredriksson.

Søndagens kamp skal spilles i Sala Sporturilor Romeo Iamandi, som tar 1800 tilskuere. Men på grunn av at Romania er illrødt når det gjelder korona, er det ikke lov med tilskuere. Men trøkk kan det bli likevel.

– Det var snakka om før vi dro at i Romania er det ganske gøy å spille fordi har et enormt trøkk på kampene. Det var rykter at man ikke kunne høre hva man snakker om i timeoutene, for det er så høyt trøkk. Men så kom vi dit, og da var det ikke lov å ha publikum, og da tenkte vi jaja da er det ikke noe stress. Men da hadde de satt opp svære stereoanlegg på begge sidene da vi spilte angrep Det var et sinnssykt stereoanlegg med en klubbsang eller noe slikt som de hadde spilt inn – i tillegg hadde de spilt inn applaus. Vi som satt på benken fikk vondt i ørene når de starta opp, så jeg kan tenke meg at de som spilte helt inntil høyttalerene slet litt. Men sånne ting er gøy. Det er slike kamper det er artig å spille, så det er derfor vi vil til europacupen, sier Sara Rønningen.