(Gloria Buzau-Storhamar 26-26) Omtrent halvveis i andreomgangen lå Storhamar under 16-19. – Jeg tenkte bare at dette skulle gå, og at vi ikke måtte feige ut, sier Anniken Obaidli som var sentral da Storhamar tok seg til gruppespillet i Europa League.

Det ble nervepirrende sluttminutter i Romania søndag formiddag. Storhamar hadde fire mål å gå på fra hjemmekampen, men plutselig var Gloria Buzau oppe i ledelse 19-16,

– Det ble veldig spennende mot slutten der. Det er godt vi klarte å dra det i land sammenlagt. For å være helt ærlig, tenkte jeg bare at dette skulle gå, og at vi bare ikke måtte feige ut. Vi måtte bare fortsatte med spillet vårt. Jeg følte vi spillere og hele teamet på benken sto så sjukt sammen om det. Jeg tror nesten ikke det gikk an å være mer forberedt enn det vi var, sier Anniken Obaidli.

Hun sier hun ikke fikk med seg noe av det Kenneth Gabrielsen snakket om i timeouten i andreomgangen.

– Jeg husker ikke hva vi snakka om. Jeg var bare så inne i det så jeg vet faktisk ikke hva vi prata om, sier Anniken, som hadde troen hele veien.

– Jeg hørte noen på laget sa de rumenske spillerne var litt andpustne på slutten, men jeg tenkte ikke noe over det. Jeg var bare sykt konsentrert på det jeg skulle gjøre selv. Og da vi la inn støtet, var jeg ganske sikker på at det ville gå bra, sier Anniken.

Obaidli har aldri før vært med i gruppespill i europacupen – og Molde-jenta ser frem til hva laget har i vente etter jul.

– Det blir gøy å bryne seg mot helt andre lag. Det blir noe annet. Det gir oss det lille ekstra å spille i Europa. Det er veldig motiverende, sier Obaidli, som ble kåret til banens beste.

Mandag morgen reiser Obaidli og Ane Cecilie Høgseth rett til Tsjekkia hvor de skal på samling med rekruttlandslaget. Guro Nestaker sliter med et vondt kne og måtte melde forfall. Storhamar-trener Axel Stefansson skal også til Tsjekkia for å jobbe med analyse.

Emilie Hovden skal på samling med A-landslaget i Bergen, i forbindelse med Intersport Cup.