(Gloria Buzau – Storhamar 26-26) Storhamar-keeper Stine Lidén sier det blir en liten feiring på hotellet etter at Storhamar er klare for gruppespillet i Europa League.

– Akkurat nå er det avslapping på rommet. Men i kveld er det middag på hotellet. Det er noen som reiser på samling i morra, men vi andre får lov til å kose oss litt ekstra. Avreise fra hotellet er klokken 10 mandag, så vi kan kose oss litt til maten, forteller Lidén, når vi snakker med henne søndag ettermiddag.

Hun sier det er god stemning i Storhamar-leiren etter at det nå blir gruppespill i Europa League etter jul. Samtidig innrømmer hun at det ble litt vel spennende mot slutten av kampen da hjemmelaget ledet med tre mål.

– Jeg tenkte litt, oj skal vi gi det bort nå. Men på en måte ble jeg ikke stressa heller. Selv om vi gjorde noen unødvendige feil, følte jeg at vi hadde kontroll. Vi slet litt i angrep i dag i forhold til i den første kampen. Vi fikk ikke de «gratismålene» vi fikk sist. Rumenerne var mye bedre forberedt. Maja sa det var vanskelig å spille angrep. De sto veldig tett i forsvar, sier Stine Lidén.

Gloria Buzau er et europeisk topplag, som tidligere denne sesongen blant annet har slått storklubben CSM Bucuresti i serien. I tillegg slo de CSM Bucuresti i den rumenske supercupen i sommer.

– Vi slo et topplag. De har seks spillere i bruttotroppen til VM. Vi har én spiller som er reserve (Emilie Hovden), påpeker Lidén, som mener det betyr uhyre mye for Storhamar å spille Europa League.

– Det er veldig viktig for oss å være med i gruppespillet. I hvert fall for oss mer rutinerte betyr det veldig mye for motivasjonen resten av sesongen. Det er stor forskjell på å spille mot topplag i Europa enn å spille mot de samme lagene i serien x antall ganger. Dette er en gulrot for oss, og det gagner hele laget. For min del skal jeg være så ærlig å si at dette reddet sesongen, sier Stine Lidén, som spilte sin første europakamp for Storhamar i 2008.

Hun har ikke tenkt særlig på hvilke lag hun ønsker å møte.

– Vi må tenke litt reisevei her. Det hadde vært greit å slippe lag som vi må bruke to dager på å reise til. Det er seriekamper mellom alle europacupkampene. Jeg håper det ikke blir noen Russland-tur, sier Storhamar-keeperen.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen var en glad mann etter at de hadde sikret avansement.

– Det var en tøff motstander i kvalifiseringen. Dette er et veldig godt lag. Jeg var ikke helt fornøyd med hjemmekampen vår. Jeg skulle ønske vi hadde flere mål å gå på. Men med så dedikerte spillere vi har og med gode forberedelser, tippet det vår vei, og det synes jeg var fortjent, sier Gabrielsen.

I likhet med spillerne var han sliten etter kampen og sov et par timer før laget skulle spise middag på hotellet.

– Det var mye følelser i sving. Jeg vil ikke si at jeg var nervøs. Men dette var en test, og vi visste konsekvensene. De fleste elsker å vinne og hater å tape. Vi har jobba hardt for å lykkes i kvaliken. Å gå videre til gruppespillet betyr mye både for utviklingen og i forhold til laget, sier Gabrielsen, som er spent foran torsdagens trekning av gruppene i Europa League i Østerrike.