Tirsdag ble Storhamar-spiller Sara Rønningen (25) operert i begge akillessenene.

Rønningen har slitt med vonde akillessener i lang tid. Strekspilleren ble operert ved NIMI-klinikken i Oslo dagen etter laget kom hjem fra Europa League-kvalik i Romania.

– Det gikk veldig fint. Jeg snakket med legen underveis i operasjonen, for jeg fikk lokalbedøvelser. Han gjorde et snitt i hinna som pressa rundt akillessenene og fjernet noe betennelse. Det var veldig fort gjort, og han var veldig positiv, forteller Sara.

– Det er litt vondt nå, men han sa jeg kunne belaste beina etter et par dager, så jeg skal prøve i gå litt i dag. Etter en uke kan jeg prøve å gå som normalt, sier Rønningen.

Hun har fått beskjed om at hun må vente tre uker før hun kan begynne å løpe igjen.

– Frem til da kan jeg være med på trening og holde på med litt styrke, kast/mottak og sykling, sier Rønningen, som er på rekreasjon ut uka hos mormor og hunden Pito i Bærum ut uken.

Rønningen er spent foran torsdagens trekning av puljene i Europa League.

– Nå har ikke jeg så mye erfaring fra spill i Europa. Det er andre på laget med mye erfaring der. Men Nantes er et bra lag. Det samme er Viborg, Herning-Ikast, Valcea og Baia Mare. Så kanskje en tur til Russland for å møte Lada er et bedre alternativ enn å møte noen av disse, sier Rønningen.