Jeanett Kristiansen (28) er tilbake på trening med laget. Hun håper å bli klar for å spille kamper i januar.

Hun fødte en sønn i september og er akkurat tilbake på håndballbanen.

– Jeg håper jo jeg spiller etter jul. Nå har jeg hatt tre treninger. Jeg skal trene i hele desember, og det kommer an på hvordan jeg gjør det der, sier Jeanett.

– Hvordan føles det?

– Nja, jeg er ikke noe god, for å si det sånn. Kroppen må på plass, men altså jeg føler meg fin. Men håndballhodet og sånn må på plass, understreker Jeanett Kristiansen, som kom til Storhamar fra Vipers før sesongen.

I oppkjøringen har hun lagt mest vekt på styrketrening. Hun har prioritert å styrke venstre akillessene etter en operasjon hun hadde for ett år tid siden.

– Det har vært mye styrke, og akillessen må holdes i sjakk, sier 28-åringen som synes det er deilig å være tilbake på håndballbanen.

– Det er veldig artig. Man føler seg veldig ny når man kommer rett inn i en sesong og ikke er med fra start. Jeg har følt jeg er på prøvetrening, men jeg merker at vinnerinstinktet kommer. Det er en veldig fin gjeng her, sier Jeanett.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen har trent Kristiansen både i Glassverket og i Vipers før. Han vet nøyaktig hva han får når bakspilleren er klar for å spille matcher.

– Vi regner med at Jeanett er i Storhamar-drakt i Åsenhallen 5. januar. Hvor mye hun spilletid, gjenstår å se. Dette er en prosess, som tar den tiden det rar. Vi er forsiktige nå. Vi kommer ikke til å se at hun spiller 2×30 minutter 5. januar. Det blir tidlig, sier Kenneth.

– Bra tilskudd dette.

– Dette blir tilskudd skal jeg si deg.

STORHAMAR-TRENER: Kenneth Gabrielsen.