Tirsdag fikk Julie Soleim (16) telefon fra Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen om at hun skulle komme på trening med elitelaget torsdag.

– Jeg ble veldig overraska. Det var veldig spennende å få muligheten, men jeg er fortsatt ung, så jeg var litt nervøs, forteller Julie Soleim etter å ha gjennomført en totimersøkt med rutinerte spillere som Guro Nestaker, Maja Jakobsen, Jeanett Kristiansen, Betina Rigelhuth og Moa Fredriksson.

– Hvordan føler du det gikk?

– Det gikk fint. Jentene var veldig hyggelige og tok meg godt i mot. Jeg følte jeg kom inn i gruppa, og da er det mye enklere å føle seg trygg og prøve å få til ting, svarer Julie.

– Litt lenger økt enn du pleier å ha med laget ditt, kanskje?

– Vi pleier å ha litt variasjon, men pleier å ha to timer vi også ganske ofte, sier Soleim, som synes det var bra trøkk på økta.

– På denne treningen var det ganske høy intensitet hele tiden. Man blir sliten og jobber med høy puls hele tiden. Også er det jo litt sånn for meg at jeg vil gjøre det bra da, så da er jeg kanskje litt mer fokusert nå, sier Julie.

16-åringen er én av over 30 16-årsspillere i Storhamar yngres. De har tre lag i seriespill. To i J16 og ett juniorlag. Om to uker er det dessuten klart for Bringserien.

– Vi har et spennende lag – og har fått en del nye spillere. Vi har hatt noen tøffe uker nå, men når vi får samspillet til å sitte mer, tror jeg laget vårt vil bli veldig bra, sier Julie. Hun var først back, men nå har hun valgt å satse som strekspiller.

– Jeg var først bakspiller, men da det ble mulig å spille strek, tok jeg den sjansen. Jeg syntes det så spennende ut, så jeg har spilt det siden, sier Julie Soleim.

– Hvem er din favoritt strekspiller?

Det er Ane Høgseth.