Line Ellertsen har signert: – Hun har et voldsomt potensial – Storhamar

Line Ellertsen har signert: – Hun har et voldsomt potensial

Storhamar har signert bakspilleren Line Ellertsen (23) fra danske Aarhus. – Hun skyter like bra med begge henda, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Ellertsen er opprinnelig fra Stavanger. Hun spilte i Sola, før hun ble hentet til Glassverket av daværende trener Kenneth Gabrielsen. Ellertsen dro så tilbake til Sola igjen, før hun ble Aarhus-spiller i 2019. Hun har signert en treårskontrakt med Storhamar og kommer etter sesongen.

– Line er en smart håndballspiller. Hennes force er gjennombrudd og finter, hun er like god på å finte begge veier. Hun har ekstremt gode basisferdigheter, samarbeider bra med linja og skyter like bra med begge hender. Line har vært noen år i Danmark nå, og har et voldsomt potensial som vi håper vi skal få ut enda mer her. Hun kan bekle alle bakspillerposisjoner. Hun er et supplement til stallen som er helt midt i blinken for oss, sier Kenneth Gabrielsen.

Ellertsen hadde tilbud fra flere klubber, blant annet fra Frankrike. Men hun ville til Storhamar.

Det ser spennende ut i Storhamar, og jeg ville hjem til Norge, sier Line.

Hun kan bekle alle bakspiller-plassene. Men trives best på midtback, der hun får utnyttet best at hun kan skyte like bra med begge henda. Hun sier det er pappa Kjetil, som er tidligere håndballspiller i eliteserien, som «står bak» utviklingen av Lines venstrearm.

– Det begynte med at jeg var dårlig med venstre. Da starta vi et prosjekt. Min far hadde plan om jeg hver dag skulle ut og kaste 100 kast med venstre. Jeg tror jeg var 11 år da. Jeg er takknemlig for det nå, sier hun.

– Jeg tror det kommer veldig overraskende på keeperne. De lurer på hvem arm de skal stå på, sier Line, som er kjæreste med Sindre Heldal, som er kantspiller hos Elverum Håndball. De to skal bo sammen i Elverum.

KJÆRESTER: Sindre Heldal og Line Ellertsen blir samboere i Elverum.

Kenneth Gabrielsen har tidligere trent Ellertsen i Glassverket og på juniorlandslaget, så dette er en spiller han kjenner godt til.

Line har jeg fulgt i mange år, og jeg hentet henne fra Sola til Glassverket da hun var 16 år. Jeg hadde henne på juniorlandslaget, og var også i dialog med Line i fjor, sier Gabrielsen.

Ellertsen har blant annet spilt med Storhamars Sofie Ege Grønlund, Guro Nestaker og Henny Reistad (Esbjerg) på juniorlandslaget. Da hun spilte på Sola i 1. divisjon før hun reiste til Danmark, scoret hun 100 mål på 18 kamper, og det var en viktig grunn til at Sola rykket opp.

– Hun er akkurat den profilen vi er ute etter, som har ambisjoner i Europa. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått henne på en treårsavtale.

– Er Storhamar en attraktiv klubb?

– Ja, jeg føler det. Jeg får signaler både fra agenter og andre på at folk synes det er spennende det vi holder på med her oppe. Storhamar har på en måte vært spennende i flere år, men jeg synes vi begynner å ta noen ekstra steg nå. Vi begynner å bli mer profesjonelle i alle ledd. Jeg synes klubben jobber ekstremt godt, og Storhamar skal være en attraktiv klubb for alle som har lyst til å bli gode i håndball – og som ikke minst er gode i håndball.