MAMMA MOA!: – Vi gleder oss veldig, sier Storhamar-kapteinen – Storhamar

MAMMA MOA!: – Vi gleder oss veldig, sier Storhamar-kapteinen

Storhamar-kaptein og forsvarskjempe Moa Fredriksson (29) venter barn sammen med kjæresten Kristoffer Østbye (37).

– Det blir stas. Jeg gleder meg veldig, sier Moa Fredriksson, som er inne i sin niende sesong i Storhamar.
Hun har termin i starten av juni.
– Det føles veldig. Kroppen er ganske bra nå. Jeg har vært litt dårlig, en periode var jeg kjempekvalm, men det har heldigvis sluppet nå, sier Fredriksson. Hun fortalte gladnyheten til lagvenninnene etter mandagens trening.
– Jeg har visst det en stund. Planen min var å spille kampen i Romania før jeg fortalte det. Det var godt å få sagt det, sier svensken, som fyller 30 år 17. desember.

VIKTIG DUO: Moa Fredriksson (t.h) skal bidra rundt laget selv om hun er gravid. Her er hun sammen med Anniken Obaidli på trening.

Moa Fredriksson spiller ikke mer denne sesongen. Det innebærer at Europa League, serien og sluttspillet går uten forsvarskjempen.
– Det er jo kjipt ikke å få være med i europacupen, det er liksom det man spiller for. Det har vært en prosess for meg å innse det. Samtidig vet jeg at det er noe enda finere som er i vente, sier Moa.
Hun skal være med rundt laget i perioden fremover. Hun skal ikke trene håndball, men skal ha et eget opplegg med styrke.
– Jeg skal trene det kroppen tillater. Vi holder på med å legge en plan for det nå. Når det gjelder laget, skal jeg bidra med det jeg kan på utsiden. Jeg har kontrakt én sesong til og jeg er veldig motivert på å komme tilbake etter fødselen. Det er flere på laget som nylig har fått barn, og de har fått det til å funke veldig bra. De har også kommet tilbake i veldig god form, sier Moa Fredriksson.

Kristin Venn og Jeanett Kristiansen fikk begge barn tidlig i høst. Venn har spilt noen kamper, mens Kristiansen ventes å spille igjen over nyttår. Hun tror Storhamar får et meget slagkraftig lag neste sesong.
– Ja, vi har fått noen nye spillere som er veldig bra. Det er veldig motiverende. Jeg er klar for å satse enda hardere når jeg er tilbake, uansett om det blir Europa League eller Champions League-kvalik, fastslår Moa.