Emilie er VERDENSMESTER etter vanvittig snuoperasjon! – Storhamar

Emilie er VERDENSMESTER etter vanvittig snuoperasjon!

(Norge – Frankrike 29-22): Storhamar-spiller Emilie Hovden (25) er verdensmester i håndball etter en mektig norsk maktdemonstrasjon mot Frankrike i finalen.

– Helt rått å være med på. Syk finale med den sykeste opphentingen, meldte Emilie Hovden på SMS etter premieutdelingen.

Hovden er dermed første Storhamar-spiller som blir verdensmester mens hun spiller for klubben. Heidi Tjugum er en tidligere Storhamar-spiller som også er blitt verdensmester, men da spilte hun for danske Viborg. Tjugum var med i den historiske VM-finalen mot nettopp Frankrike på Lillehammer i 1999 da de norske håndballkvinnene tok sitt aller første VM-gull.

I søndagens VM-finale i spanske Granollers leverte Norge en svak førsteomgang. Like før pause lå Norge under 10-16, men fikk inn to kjappe før omgangen var over. Dermed ledet Frankrike 16-12 ved pause.

Norge trengte ikke mange minuttene på å snu kampen i andreomgang. Silje Solberg stengte buret – og fremover gikk det meste på skinner. 11 minutter ut i omgangen ledet Norge 23-20! Norge vant til slutt 29-22 og tok sitt første VM-gull siden 2015. Dermed tok Norge sitt fjerde VM-gull.

GRATULERER: Emilie Hovden (t.h) er nybakt verdensmester i håndball FOTO: VEGARD STRØM

Emilie Hovden som ble tatt ut som VM-reserve spilte de to første kampene i gruppespillet, mot Kasakhstan og Iran. Høyrekanten ble Norges toppscorer med syv fulltreffere i VM-debuten mot Kasakhstan. I Iran i kampen etter scoret hun fem. Emilie spilte dessuten første kamp i hovedrunden som var mot Puerto Rico. 25-åringen scoret tre ganger og endte dermed på 15 scoringer på tre matcher i sitt første VM.

– Det er veldig stas å få være med i VM. Det var ikke det jeg så for meg da jeg ble tatt ut som reserve. Det var veldig kjekt å spille åpningskampen. Jeg trodde ikke jeg skulle bli toppscorer. Men kampen ble sånn at det ble en del kontringsballer til kantene, og jeg fikk mye spilletid, uttalte Hovden til vår hjemmeside i forrige uke.

Nå blir det litt juleferie, før det braker løs tidlig på nyåret med Europa League og seriespill for Storhamar.

P.S: Danmark vant 35-28 i bronsefinalen mot vertsnasjonen Spania.