Vant 34-31 da Jeanett debuterte: – Var kanskje litt ivrig i starten – Storhamar

Vant 34-31 da Jeanett debuterte: – Var kanskje litt ivrig i starten

Jeanett Kristiansen (29) fikk sin etterlengtede Storhamar-debut da det ble seier 34-31 i torsdagens treningskamp borte mot eliteseriekollega Romerike.

Stillingen ved pause var 18-18. Storhamar vant altså 34-31 til slitt og fikk en liten revansj for tapet mot Romerike i serien i høst. Dette var Storhamars første match siden Europa League-kampen borte mot Gloria Buzau 21. november.

Jeanett Kristiansen, som ikke hadde spilt kamp siden i oktober i fjor, fikk endelig sin Storhamar-debut.

– Jeg er glad vi fikk denne treningskampen. For min egen del var det deilig å få en kamp og komme litt inn i det. Jeg var kanskje litt for ivrig i starten, men jeg føler sjansene var der. Det gjelder bare å sikte litt ordentlig. Men jeg er tålelig bra fornøyd, og kroppen funket bra, sier Jeanett, som var én av fire femmålsscorere på Storhamar. De andre tre var Ane Cecilie Høgseth, Maja Jakobsen og Emilie Hovden.

Kristiansen synes Storhamar viste gode takter, men at det er forbedringspotensial på en del småtteri.

– Det var mye slurv, men også mye bra. Det var sånne småting som ikke skal skje, at vi kasta vekk ballen og sånn, sier Jeanett.

En fin treningskamp vil jeg kalle dette. Vi fikk trent på det vi ville trene på. Det er selvsagt ting å justere på inn mot Sola-kampen. Men alt i alt var dette en fin kamp. Det gir en annen følelse enn bare å trene. Romerike var flinke til tider, så det ble en kamp med godt utbytte for oss, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Hva synes du om Jeanett sin første kamp i Storhamar-trøya?

– Jeanett var veldig flink i perioder. Det tar selvfølgelig litt tid å komme inn i det. Men hun hadde en del baller i mål. Jeg er ikke så veldig opptatt av enkeltspillere. Jeg synes vi til tider spilte veldig bra i angrep. Vi spilte oss til mange skikkelige muligheter. I forsvar kjørte vi litt forskjellige konstellasjoner. I førsteomgang var vi litt usikre på hverandre og ble litt nølende – og da straffa Romerike oss. Det viktigste var at vi fikk trent på det vi var ute etter. Blant annet er jeg veldig fornøyd det ekstremt aggressive 3-2-1-forsvaret vi spilte i 10 minutter, sier Gabrielsen.

NUMMER 20: Jeanett Kristiansen spiller med nummer 20 på ryggen i Storhamar.

Før onsdagens seriekamp er Sola på plassen bak Storhamar, og bare målforskjellen skiller lagene. Opp til serieleder Vipers er det tre poeng.

Sola har et veldig tempo i laget sitt, og de gir seg jo aldri. Det blir spennende å møte dem. Jeg får jo familien min på tribunen og. Det er familien på mamma sin side som bor i Egersund. Det blir veldig gøy, sier Kristiansen.

SOLA NESTE: Onsdag til uken starter Rema 1000-ligaen opp igjen med bortekamp mot Sola.

Bare tre dager etter kampen mot Sola er det bortekamp i Europa League mot Magura Cisnadie.

– Den gleder jeg meg også til. Det er første gang jeg blir lenge borte fra minsten, så jeg gruer meg litt til det, det legger jeg ikke skjul på. Men det går nok bra siden jeg alltid har noe å gjøre når vi skal til Romania. Og jeg kommer sikkert til å ringe Andreas (samboer) hele tida, smiler Jeanett.

KAMPFAKTA:
Romerike-Storhamar 31-34 (18-18)
Treningskamp.
Storhamars lag og målscorere: Sofie Ege Grønlund, Stine Lidén – Jeanett Kristiansen 5, Maja Jakobsen 5, Emilie Hovden 5, Ane Cecilie Høgseth 5, Guro Nestaker 3, Kristin Venn 3, Elinore Johansson 3, Lone Sandvik 2, Andrea L. Gabrielsen 1, Betina Riegelhuth 1, Sara Rønningen, Mathea Enger.