Guro Nestaker (23) var ønsket av utenlandske klubber. Men på årets første dag forlenget hun kontrakten med Storhamar ut sesongen 2023/24.

Nestaker er en sentral brikke på Storhamar. 23-åringen kom til Storhamar foran 2018/19-sesongen. Senest i november var hun innkalt på samling med rekruttlandslaget, men måtte melde avbud på grunn av en kneskade.

Jeg trives kjempebra. Jeg har familien her og trives godt på Hamar. Jeg trives godt på laget og har fått en bra arbeidsplass i tillegg. Helheten er veldig bra da, og jeg føler at jeg har mer å utvikle meg på her, og at jeg ikke er helt ferdig. Magefølelsen sier at dette er riktig, sier Guro Nestaker, som signerte kontrakten rett etter trening på kvelden 1. nyttårsdag.

SIGNERTE 1. NYTTÅRSDAG: Guro Nestaker skrev under på en ny toårskontrakt.

Hun innrømmer det var interesse for henne hos utenlandske toppklubber.

– Ja, det var det. Men det var flere fordeler med å bli i Storhamar enn å dra til utlandet. Man vet veldig godt hva man har, og man vet ikke så veldig godt hva man får. Man skal tørre å ta sjanser, men jeg føler som sagt at jeg ikke er ferdig her ennå. Jeg føler Kenneth (Gabrielsen) og Axel (Stefansson) kan hjelpe meg til å utvikle meg mer, sier Guro.

– Det å få Guro på en ny toårsavtale avtale er rett og slett helt outstanding. Jeg som hovedtrener i Storhamar er både stolt og ydmyk over valget til Guro. Vi må takke for tilliten. Jeg vet at Guro hadde flere klubber i utlandet som var mer enn nysgjerrig etter å signere henne. Det er noen ekstremt viktige punkter hvis vi som klubb skal lykkes med våre tøffe målsettinger. Kvalitet, kontinentet og sult, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Og fortsetter:

– Når det gjelder kvalitet så har Guro alle forutsetninger til å bli en klassespiller på øverste nivå i Europa. Kontinuitet er hun nå inne i sin tredje sesong i Storhamar og vil være en bærebjelke for vårt konsept de to neste sesongene, samt den vi er midt inne i pr dags dato. Hun har en sult til å bli bedre for hver eneste dag. Sammen skal vi gjøre alt vi kan for å sammen oppnå både klubbens og Guro sine tøffe målsettinger. Tilslutt må jeg tilføye den jobben som blir gjort i Storhamar på utsiden av 20×40. Vi har en administrasjon og styre som jobber tilnærmet døgnet rundt for å legge til rette for at vi skal få så gode rammer som overhodet mulig på sport, sier Kenneth Gabrielsen.

Guro Nestaker innrømmer at signeringene av Tina Abdulla (Borussia Dortmund) og Line Ellertsen (Aarhus) foran neste sesong, samtidig som Maja Jakobsen nylig skrev ny treårsavtale, virket litt inn på valget hennes. Dessuten hentet Storhamar Jeanett Kristiansen før årets sesong.

– Ja, det har jo på en måte det. For da ser jeg litt av konturen av laget videre, sier Guro, som har spilt mye med Line Ellertsen på yngre landslag, og har spilt med Abdulla på rekruttlandslaget.

Maja Jakobsen var i likhet med Nestaker ønsket av utenlandske klubber, men skrev ny treårskontrakt med Storhamar før jul.

Det ser veldig bra ut her nå. Vi tar steg hvert eneste år. Jeg har skikkelig tro på hele opplegget. Vi har et lag med større bredde enn tidligere, og det er den største forskjellen. Vi har mange gode spillere, og det trenger vi for å prestere i Europa. Dessuten har det alltid vært en bra treningsmiljø i klubben, for det er spillere her med ambisjoner, uttalte Maja Jakobsen da hun skrev under.

HAR SIGNERT: Maja Jakobsen.

I tillegg har klubben som nevnt sikret seg høyrekanten Tina Abdulla. Den tidligere Tertnes-spilleren er nå i tyske Borussia Dortmund.

– Det virker veldig profesjonelt det som skjer i Storhamar, og de jobber virkelig hardt hver eneste dag. Denne reisen har jeg lyst til å være med på. Å kjempe om å bli nummer én i Norge høres veldig kult ut. For min del handler dette om egen utvikling og hvor jeg tror jeg vil utvikle meg mest. Storhamar er riktig når jeg skal ta mitt neste steg i karrieren. Det er der jeg vil få best mulig utvikling. Storhamar spiller kul og rask håndball – og det passer meg bra, kommenterte Tina Abdulla, som har 30 juniorlandskamper for Norge og som er på rekruttlandslaget.

HAR SIGNERT: Tina Abdulla.

Også Line Ellertsen fra danske Aarhus signerte for Storhamar før jul.

Det ser spennende ut i Storhamar, og jeg ville hjem til Norge, sa Line da hun signerte før Hamar-klubben.

HAR SIGNERT: Line Ellertsen.