Bare målforskjellen skiller Storhamar og Sola på på tabellen. Onsdag møtes lagene i TV-sendt toppkamp.

Guro Nestaker som nylig signerte en ny toårskontrakt med Storhamar er spent før matchen som sendes direkte på TV2 Sport 2 onsdag klokken 19.15.

GLEDER SEG: Guro Nestaker ser frem til at serien starter opp igjen onsdag.

Jeg er veldig spent. Det er en kamp hvor det ligger mye i potten. Sola er veldig gode. Vi har slitt mot dem før, og vi har jo har tapt og vunnet. Så det er vanskelig å si helt hvor man står. Så blir det veldig bra å få Jeanett inn. Jeg bare gleder meg, sier Guro Nestaker.

Jeanett Kristiansen spiller sin første seriekamp for Storhamar etter overgangen fra Vipers. Hun spilte sin første kamp for laget i treningskampen mot Romerike i romjula der de blågule vant 34-31. Kristiansen banket inn fem scoringer.

Med kaptein Moa Fredriksson ute med graviditet, blir det mer ansvar på Ane Høgseth i forsvar fremover.

SERIEDEBUT: Jeanett Kristiansen spiller sin første seriekamp for Storhamar mot Sola.

– Det blir mer begge veier enn før. Det er veldig gøy, sier Høgseth, som for det meste har spilt angrep i Storhamar etter overgangen fra Aker i fjor sommer.

– Jeg spilte forsvar i Aker. Vi spilte mest 6:0-forsvar, men en litt annen variant enn det vi har her i Storhamar, sier Ane.

Den sterke strekspilleren er forberedt på at hun kan bli mer brukt i forsvar nå som forsvarssjefen sjøl Moa Fredriksson ikke spiller mer denne sesongen.

– Jeg har ikke spilt så mye forsvar her. Det har blitt mye angrep på meg og Sara, mens Moa har spilt forsvar. Hun har en ekstremt viktig rolle i forsvaret vårt. Det blir en annen utfordring å spille begge veier. Men jeg liker det. Nå i starten handler det om at jeg blir trygg bak der og går all in. Det handler om å være tøff og på hele tiden., sier Ane.

– Kan jo blir noen kontringsmål på deg og da?

– Ja, jeg blir i hvert fall mer delaktig i ankomsten. Enten at ballen havner hos meg, eller at jeg lager rom videre til andre. Jeg synes ankomst er en morsom del av spillet, sier Ane.

MER FORSVAR: Ane Cecilie Høgseth (t.h) får mer ansvar i forsvar fremover. T.v Elinore Johansson.

Onsdag er det en viktig kamp borte mot tabelltreer Sola. Bare målforskjellen gjør at Storhamar er én plass foran Camilla Herrem & Co på tabellen. Men det er ikke bare Herrem Storhamar-spillerne må se opp for.

– Jeg gleder meg. Jeg fulgte litt med på Sola i serien før det ble pause. Jeg synes de har bra trøkk i bakspillerne og er flinke til å ta med seg linja. De er tøffe fremover, og det blir nok mange dueller. Vi må klare å stå opp bak, sier Høgseth.

Storhamar har bare spilt en kamp siden Europa League-kvaliken borte mot Gloria Buzau 21. november. Det var treningskampen borte mot Romerike i romjula der Storhamar vant 34-31.

– Treningene våre har vært lagt opp så vi skal bli i best mulig form nå som det ikke har vært kamper på en stund. Men jeg er veldig glad for at vi spilte den kampen mot Romerike. Det var viktig for oss å få kampfølelsen, sier Ane.

SPENT: – Jeg vet ikke helt hvor vi står, sier Kenneth Gabrielsen før Sola-kampen.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er også spent foran onsdagens toppkamp.

– Jeg er spent selvfølgelig. Det er lenge siden begge lagene har spilt kamp. Sola har en forsterkning. Det er en spiller som har scoret mye mål i 1. divisjon, og jeg er spent på hva hun bidrar med. Ellers er vi kjent med alle spillerne i Sola. Jeg synes de får mye ut av det laget de har. De er gode i alle posisjoner. Så vi må forberede oss skikkelig godt hvis vi skal klare å hamle opp med de i Åsenhallen.

Spilleren Gabrielsen sikter til er Lene Tveiten, som tidligere spilte for Nordstrand.

Storhamar overnatter på hotell i Sola etter kampen og reiser til Romania torsdag morgen, der det er Europa League-match mot Magura Cisnadie lørdag.