Elinore Johansson (25) jobber litt i bank ved siden av å spille for Storhamar. – Kjempeviktig for meg, sier Elinore, som nå først og fremst gleder seg til lørdagens bortekamp mot rumenske Magura Cisnadie.

– Kampen mot Magura kommer til å bli veldig kul. Jeg synes det er veldig gøy å spille europacupkamper fordi det er noe helt annet. Det er ikke alle lag man har så oversikt over, og vi møter nye spillere. Det er litt sånn at man går inn i det uten å ha noen spesielle tanker om dem, og da begynner kampen virkelig på 0-0. Når det gjelder norske lag, så har man jo ganske bra oversikt over spillerne fra før. Noe som både kan være positivt og negativt. Så det blir veldig spennende å spille i Romania, sier Johansson, som er en sentral forsvarsbrikke i Storhamar-laget.

Blant spillerne hun møter lørdag er den kroatiske landslagsspilleren Valentina Blazevic, som scorer jevnt og trutt for Magura Cisnadie.

TOPPSPILLER: Valentina Blazevic hos Magura Cisnaide.

– Jeg ser på forsvar som en av mine styrker. Det tar tid å komme inn i et nytt lag, men nå har det faktisk gått et halvt år, så jeg kan ikke si det egentlig. Jeg begynner vel mer og mer å finne en rolle i laget der jeg har havnet der jeg vil.

ELINORE JOHANSSON

Johansson er skåning og kommer fra Hässleholm i Sverige. Hun kom til Storhamar fra Larvik før årets sesong. Elinore synes det er fint å gjøre litt ved siden av å spille håndball, så hun jobber litt i resepsjonen hos Sparebank 1 Østlandet i Hamar.

– Sara (Rønningen) jobbet der før hun begynte å skrive på sin master. Jeg sitter i resepsjonen og tar telefonen og litt sånt. Det har jeg gjort omtrent en gang i uken. Bare det å komme seg ut litt og sosialisere seg med folk som ikke er helt inn i håndballen er kjempeviktig for meg. Ellers ville jeg bare ha gått rundt og tenkt på håndball. Hvis jeg for eksempel har gjort en halvdårlig trening for eksempel, så har jeg ingen som venter på meg hjemme. Da er det fint å ha en annen greie som kan ta tankene litt vekk fra håndballen. For går du bare og tenker håndball, så blir du helt, ja, sier Elinore Johansson.

TØFF: Elinore Johansson (t.v) liker seg i forsvar. Her sammen med Guro Nestaker i bortekampen mot Gloria Buzau.

Før Larvik spilte hun for svenske Lugi og bodde i Lund i Skåne.

– Jeg studerte da jeg bodde der. Det fungerte veldig bra. Jeg hadde mange kompiser der, hele livet mitt var der. Jeg gikk fra et tempo på 120 i mitt liv til 50 da jeg flyttet til Larvik. Og det syntes jeg først var godt for det hadde gått i ett, men da jeg hadde kommet meg til ro der, så tenkte jeg «hva skal jeg gjøre?», smiler Elinore som trives veldig godt i Storhamar.

– Jeg hadde et mål om å spille i utlandet. Jeg spiller i en bra klubb her som er veldig profesjonell, sier 25-åringen, som er kjæreste med den svenske håndballspilleren Oskar Sunnefeldt, som var med i forrige OL. Han bor et stykke unna Hamar. Han spiller nemlig i tyske Leipzig.