Magura Cisnadie – Storhamar 33-28 (16-13): Storhamar lå under 13-16 ved pause i Europa League-matchen mot Magura Cisnadie og tapte til slutt med fem.

Akkurat som mot Sola onsdag fikk Storhamar en dårlig start på kampen og lå under 2-4 etter fem minutter. Storhamar gjorde en del enkle feil i starten, og lå under 3-6 etter ti minutter.

Kenneth Gabrielsen tok en timeout 11 minutter ut i omgangen, like etter kom Guro Nestaker inn på banen og satte inn to kjappe. Nestaker har slitt litt med et kne og startet matchen på benken. Storhamar var unøyaktige i angrep. Magura derimot satte sjansene sine. Hjemmelaget ledet 10-7 etter 20 minutter.

Så rykket de litt i fra og ledet 13-8, men scoringer av Maja Jakobsen, Emilie Hovden og Betina Riegelhuth krympet forspranget til to mål. Ved pause ledet Magura 16-13. Storhamar slet først og fremst med å stoppe Marina Dmitrovic som banket inn syv scoringer i førsteomgang.

Andreomgang startet som den første, med skuddbom. Magura scoret på sitt første angrep. Betina Riegelhuth reduserte rett etterpå til 14-17. Så kontret Nestaker inn 15-17. Elinore Johansson kom inn i starten av andreomgang som høyre toer i forsvar. Fem minutter ut i andreomgang ledet hjemmelaget 19-17. Storhamars 17-åring Mathea Enger kom inn etter syv minutter og scoret i sitt første angrep og reduserte til 19-20.

Magura opparbeidet seg en firemålsledelse og ledet 24-20 etter halvspilt andreomgang. Storhamar satte inn en sluttspurt og var tre mål bak (24-27) med syv minutter igjen av kampen. Med fem minutter igjen av kampen lå Storhamar under 25-30, og Storhamar gikk offensivt til verks i forsvar. Storhamar tapte 28-33.

Maguras keeper ble kåret til banens beste. Maja Jakobsen ble toppscorer for Storhamar med 7 mål.

Vi kommer med artikkel med reaksjoner fra spillerne og trener Kenneth Gabrielsen om litt!

Magura Cisnadie – Storhamar 33-28 (16-13)
Europa League, gruppespill:
Storhamars lag:
Sofie Ege Grønlund, Stine Lidén – Lone Sandvik 1, Mathea Enger 1, Jeanett Kristiansen 1, Guro Nestaker 4, Maja Jakobsen 7, Sara Rønningen, Kristin Venn 5, Emilie Hovden 3, Betina Riegelhuth 3, Andrea L. Gabrielsen 1, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson.
Toppscorer Magura: Marilena Neagu 9
Utvisninger: Magura 1×2 min, Storhamar 1×2 min.
Dommere: Marko Sekulic og Vladimir Jovandic, (Serbia)
Polyvalent Hall Magura: 200 tilskuere (pga koronarestriksjoner)